Wat zeggen andere ouders?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tevreden? Hier kun je dat delen met andere ouders.

Filmpjes of een foto van je baby in de doek ontvang ik ook graag en plaats ik op mijn Facebook pagina. 

Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

 
 
 
 
 
Velden met een * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet getoond.
Het is mogelijk dat je bericht pas zichtbaar nadat wij deze hebben beoordeeld.
We behouden ons het recht voor om inzendingen te bewerken, te verwijderen of niet te publiceren.
112 berichten.
Ingrid schreef op 9 oktober 2022 om 18:31
Mijn man voelde eerst niet zo veel voor dragen, maar toen we de Manduca bij Rachel hadden gekocht is hij er van teruggekomen. Acht jaar later en 3 kinderen verder en we dragen nog steeds met veel plezier. Het is zo fijn om je kleine dicht bij je te dragen. En het is handig om je handen vrij te hebben of door een drukke stad te lopen. Ook op vakanties gaat de draagzak mee (we hebben zelfs nooit een buggy gehad). Heerlijk wandelen over het strand of waar dan ook…
Rachel is erg vriendelijk en neemt de tijd voor je. Ze luistert goed naar je wensen en adviseert op basis daarvan en haar ervaringen. Bedankt Rachel voor al je tips en hulp!
Michelle v O. schreef op 5 april 2022 om 19:01
Heel fijn draagconsult gehad bij Rachel! Hele fijne, prettige en rustige vrouw en ze luisterde goed naar mijn wensen en paste het draagconsult aan naar mijn interesses. Waar ik eerst onzeker was of de doek wel goed zat, durf ik nu dankzij Rachel mijn - nog kleine - pasgeborene baby trots te dragen in de draagdoek, wetende dat zij goed zit!
Evy schreef op 8 maart 2022 om 06:56
Samen met twee vriendinnen een draagconsult gevolgd. Ieder had zo zijn eigen wensen en ideeën. Ze heeft hier goed op aangesloten en we hebben tijdens het consult ook echt gelachen met elkaar.
Naast een informatieve avond, ook een hele gezellige avond. En niet onbelangrijk; iedereen naar huis met een draagdoek/draagzak die bij haar past.
Enorme aanrader, dankjewel!
Laura schreef op 7 januari 2022 om 08:49
Ik ben erg tevreden over de draagzak. Ook door de duidelijke uitleg op de site, een draagzak kunnen vinden die goed bij mijn postuur past.
Op een later moment een online consult met Rachel gehad, waarin ze ons wat tips heeft kunnen geven over het dragen van onze zoon. Ook hier waren we erg tevreden over.
Daarnaast zeker een aanrader om ook de blogs van Rachel te lezen!
Debby Diepstraten schreef op 11 november 2021 om 09:35
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een draagzak of -doek die bij jou past, met een duidelijke uitleg en super service. Rachel, bedankt dat je weer even hebt meegekeken! 🙂
Heidrun schreef op 6 augustus 2021 om 11:10
Hele fijne en leerzame workshop rugdragen gevolgd, met veel personlijke aandacht, tijd en ruimte voor vragen en veel betrokkenheid!
Eline Tjallinks schreef op 10 juni 2021 om 07:38
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
hechteband schreef op 6 maart 2021 om 15:42
Hee Loes, dankjewel voor je mooie bericht! Ik vond het fijn om jullie te mogen begeleiden, jij en Thijs doen het super samen! Nog heel veel plezier, geniet van jullie mooie meisje en als je weer tegen vragen aanloopt weet je me te vinden ;-).
Loes schreef op 6 maart 2021 om 11:52
Als kersverse mama was ik nog erg onzeker over bepaalde keuzes rondom ons kindje. Van binnen voelde ik dat veel adviezen van mn omgeving (ook consultatiebureau) niet bij me paste en dat maakte me onzeker. Toen ik wat op internet aan het zoeken was over hechting kwam ik bij deze site uit. De warme manier van schrijven en reageren op anderen van Rachel trok mij meteen aan en daarom heb ik meteen een consult bij haar geboekt. In slechts een paar afspraken heeft Rachel me geholpen om een aantal knopen door te hakken en om mij te laten voelen welke keuzes ik hierin wil maken zodat ik er ook volledig achter kan staan. Dit heeft mij enorm geholpen!!
Bedankt Rachel voor je liefdevolle, oordeelloze en warme begeleiding!
Mireille schreef op 21 oktober 2020 om 18:50
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen.
Nogmaals bedankt!
Martin van Dam schreef op 28 september 2020 om 11:45
Superservice, persoonlijke aandacht!
Bianca schreef op 28 september 2020 om 11:44
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Dominique schreef op 28 september 2020 om 11:42
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
hechteband schreef op 13 januari 2020 om 13:12
dankjewel voor je leuke berichtje Berdien :-). En nog veel plezier van je fijne hop tye!
Berdien schreef op 13 januari 2020 om 12:30
Super service! Allereerst een mooie fijne draagzak in de sale gekocht én deze werd snel geleverd en was ook nog eens mooi ingepakt.
Maartje Willems schreef op 10 november 2019 om 12:47
Ik ben in contact gekomen met Rachel toen mijn zoontje 5 weken oud was en ik opzoek was naar een goede draagzak. Na een heel goed advies ben ik mijn zoontje gaan dragen wat super goed bevalt. Ik ben Hechte band gaan volgen op fb en heb verschillende informatie en artikelen gelezen op deze site. Wat herkenbaar en fijn om verschillende dingen te lezen die van toepassing zijn op mijn situatie. Ik zag dat Rachel een programma aanbiedt om aanstaande ouders en kersverse ouders te begeleiden op wat komen gaat. Want ook ik dacht dat doe ik wel even..... nou het kan echt topsport zijn en een hele puzzel om je kindje te leren lezen en te leren kennen en herkennen. Inmiddels zijn we nu ruim 10 weken verder en gaat het steeds beter. Wat had ik graag eerder gehoord van het programma dat Rachel aanbiedt. Ik denk dat je een veel rustigere start hebt en een vast aanspreekpunt (dat scheelt je een hele hoop tijd googlen…..). Doordat je beter weet wat normaal is bij een baby en wat evt. niet kun je de eerste periode meer genieten. Want wat gaat de tijd snel! Ik hoop dat Rachel heel veel jonge ouders met dit goede programma kan begeleiden. Ik denk dat daar heel veel behoefte aan is! Heel veel succes Rachel!
Meggie schreef op 29 augustus 2019 om 07:20
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
hechteband schreef op 17 juni 2019 om 13:06
dankjewel Lina, wat fijn om te horen 🙂
Lina schreef op 17 juni 2019 om 13:04
Bedankt nog voor de fijne inloopochtend in mei! Goed advies gehad over het afstellen van mijn draagzak die ik voor mijn eerste kindje gekocht had. Dankzij het advies van Rachel kan ik mijn tweede kindje er ook weer met een gerust hart in dragen. En het was ook nog een gezellige ochtend 🙂
hechteband schreef op 12 juni 2019 om 13:14
dankjewel voor je mooie berichtje Lucia, heel bijzonder dat je helemaal uit Amsterdam hierheen kwam. En nog heel veel plezier met de Lenny!
Lucia de Boer schreef op 10 juni 2019 om 20:29
Heel blij met mijn LennyLamb peuter draagzak. Geweest bij inloopochtend en zeer hartelijk ontvangen door Rachel. Voor iedereen werd uitgebreid de tijd genomen. Ze weet veel over dragen en geeft handige tips. Ik kan haar service van harte aanbevelen!
Roos Koeter schreef op 29 mei 2018 om 11:09
Ontzettend fijn geholpen door Rachel. Ze nam ruim de tijd en "even" voeden tussendoor was ook geen probleem. Intussen kwam de volgende afspraak ook al aan maar dat was absoluut niet vervelend. Het werd een heel erg gezellig consult met veel uitproberen, voeden en kleurtjes kiezen. Ook heeft Rachel goed contact met een collega als zij zelf toevallig de kleur niet meer op voorraad heeft die je leuk vind. Erg fijn, goed en professioneel geholpen.

Wij zijn erg blij met onze Tula Free To Grow en zouden niet meer zonder kunnen, zeker niet bij hang dagen en met het verzorgen van mijn paarden.

Groetjes,

Roos en Bram
Myrna Mondria schreef op 28 mei 2018 om 09:06
Bij Creation Verloskundigen heb ik een workshop gevolgd van Rachel. Een leerzame, gezellige en zeer ontspannen middag, waarin ik allerlei zakken en doeken kon testen. Ideaal om zo een fijne draagzak te vinden, omdat je echt voelt hoe die zit. Het oefenen met het omdoen van de draagdoek heeft me veel vertrouwen gegeven voor het eerste gebruik, toen mijn kleine meid eenmaal geboren was. Wat heerlijk om in de kraamweek haar al bij me te kunnen dragen! Wij hebben een draagdoek en draagzak aangeschaft en zijn over beide zeer tevreden. Omdat ons kleine meisje wat vroeg was geboren en daardoor vrij klein, hebben we ook nog per e-mail contact gehad met Rachel of ze al in de draagzak kon; erg goed advies gekregen. We genieten volop van het dragen van ons kleintje 🙂 Myrna
Maaike schreef op 24 april 2018 om 07:15
De Mamalila Softshell draagjas besteld. Toen mijn keuzekleur nageleverd moest worden, heeft Rachel deze vanuit Duitsland direct naar mij laten versturen zodat er zo min mogelijk vertraging overheen ging. Dit kwam erg goed uit aangezien ik alleen nog in mijn winterjas paste 😉
Kleur framboos is net zo mooi als op het plaatje op de website, hij zit heerlijk en ik kan niet wachten tot ons zoontje geboren is en ik hem kan dragen in een doek in deze jas 🙂
Marianne van de Weerd schreef op 15 februari 2018 om 09:09
Recent heb ik een Mamalila draagjas besteld. Tijdens het bestelproces ben ik continue op de hoogte gehouden van de status ervan. Erg fijn! Er was een defect aan de jas, waarover ik van tevoren ben geïnformeerd en direct een oplossing voor werd aangedragen door Rachel. Het contact heb ik als prettig en persoonlijk ervaren. Ondertussen heb ik al veel plezier van deze jas gehad!
Marloes Badenbroek schreef op 20 januari 2018 om 09:10
Een hele goede service. Rachel heeft veel moeite gedaan me te informeren over de juiste maat jas. Ik kan fijn gaan dragen 🙂
Hanne Rossey schreef op 23 november 2017 om 09:11
Ik ben heel tevreden van de softshell draagjas van mamalila. De bestelling verliep heel vlot! De jas kwam in een erg verzorgd en persoonlijk pakje toe. Bedankt!
Linda Vissers schreef op 17 november 2017 om 09:17
Zowel bij mijn eerste kindje als nu bij mijn tweede heeft Rachel me ontzettend goed geïnformeerd en geadviseerd over de diverse draagmogelijkheden. Ze is enthousiast en neemt veel tijd voor je. Ook denkt ze met je mee en biedt ze je de mogelijkheid om een draagzak tegen een schappelijke prijs uit te proberen. Hartelijk dank Rachel voor al je hulp en je betrokkenheid! Groetjes Linda Vissers
Angela Dennison-Spiga schreef op 17 november 2017 om 09:17
Een draagjas besteld, en 2 dagen later al in huis! Ook nog eens mooi verpakt met een leuk kaartje en lekkere thee er bij. Goede, snelle service!
Esther van de Scheur-Koopmans schreef op 6 november 2017 om 09:21
Super service! Rachel trekt alles uit de kast om er voor te zorgen dat je helemaal tevreden bent.
Leonie Coolen schreef op 3 oktober 2017 om 11:09
Onlangs een fijne Mam Winterinsert gekocht voor de herfstige dagen en voor straks in de winter als extra laagje onder de draagjas. Super snelle levering in een mooi ingepakt pakketje, een echt cadeautje!

Ik ben een ontzettend tevreden dragende mama ? in weer en wind nu!
Lisette Berghuis schreef op 26 september 2017 om 18:59
Ik heb een MaM draagcover besteld, zodat we in de winter niet met skipakken oid moeten gaan werken, maar ik gewoon in mijn eigen jas kan en mijn zoon met niet al te dikke kleding in de draagzak.
Het pakket werd snel geleverd en hoe leuk is het dat het pakket ingepakt was met cadeaupapier! Een handgeschreven kaartje maakte het helemaal af. Een heel fijne shop ervaring dus 🙂
Margje schreef op 25 september 2017 om 08:19
Na goed en snel advies van Rachel de draagjas MaM unisex gekocht. Mijn man en ik hebben hem beide al een paar keer gedragen, een erg handige jas. Het ontvangen van het pakketje voelde een klein beetje als een cadeautje 🙂 Leuk ingepakt, met een geschreven kaartje en een kleine verrassing erbij. Dankjewel!
Chantal Pol-Verheijen schreef op 28 augustus 2017 om 09:24
Ontzettend mooie draagjas gekocht. Kan niet wachten om hem gaan te gaan gebruiken. Ontzettend mooie stuk tekst erbij en een lief kaartje, bedankt!
Suze Van Den Heuvel - van Der Kraay schreef op 24 augustus 2017 om 09:25
Super service en erg blij met de Hoppediz draagzak!!!!
Yentl Driesen schreef op 22 juli 2017 om 09:35
Wij zijn heel erg blij met onze twingo tweelingdrager. Dankjewel voor het meedenken om een oplossing te vinden voor het leveringsprobleem van de infant inserts.
Allyson Grütgen schreef op 12 juli 2017 om 09:25
Een geweldige mamalila jas ontvangen! En een goed advies over de juiste maat. Zeker een aanrader!
Sofie Boekee schreef op 23 juni 2017 om 09:30
De workshop 'dragen' gevolgd bij Rachel. Deze was erg informatief en bovendien gezellig! Iedereen mocht alles uitproberen en Rachel stond klaar om iedereen te helpen. Heel fijn omdat je zo meteen weet wat het beste bij jou past! Ook deed ze iedere knooptechniek voor zodat je een goed voorbeeld had. Aan het einde van de workshop heb ik meteen een mooie doek besteld. Zou het iedereen die interesse heeft in dragen aanbevelen!
Minke schreef op 23 juni 2017 om 05:53
Onze kleine kon vaak alleen getroost worden wanneer hij bij je was, maar om hem steeds vast te houden leek me niet zo'n goed idee en ergonomisch ook niet heel erg prettig voor de baby (en voor ons). Toen ben ik op internet gaan zoeken naar andere mogelijkheden en zo kwam ik bij Rachel terecht. Op dinsdagavond gemaild en woensdagochtend kon ik nog last minute een workshop bijwonen. Geweldig! Tijdens de workshop hebben we veel kunnen oefenen met de verschillende doeken die er zijn. Rachel legt heel rustig en kundig uit hoe je de doek het beste kunt knopen. Ze neemt de tijd voor je en kijkt met je mee wanneer je doek zelf gaat knopen. Ook krijg je nog diverse tips.
Ik heb erg veel gehad aan de workshop en na afloop had ik een voldaan gevoel. Onze kleine man draag ik nu verantwoord bij me dankzij Rachel!
Linda Van de Griendt schreef op 9 mei 2017 om 09:31
Na de geboorte van ons meisje eerst contact gehad via de mail over het dragen van prematuur geboren kinderen (en meteen allerlei fijne artikelen daarover gekregen) met daarna weer een erg nuttig draagconsult. Erg fijn dat iemand met veel ervaring met dragen, even mee kijkt, hoe je zo'n klein meisje het best kan dragen. Nu vol vertrouwen aan het genieten van het dragen.
Petra Sarabi Mestrom schreef op 5 mei 2017 om 09:32
Rachel is een hele fijne draagconsulent. Ze staat altijd klaar met advies als je dat nodig hebt en heeft veel zicht op het dragen en de dingen die je kunt verbeteren. Daardoor wordt het drager nóg leuker.
moniek van hirtum schreef op 20 april 2017 om 19:42
Dank je Rachel voor het meedenken over onze dochter in de draagzak! Ze had er vaak moeite mee, en na overleg met Rachel (die weer overlegde met collega's) hebben we beseft dat we een eigenwijs meisje hebben dat heel graag om zich heenkijkt en zich belemmerd voelt door de gordels van de draagzak die wij hebben. Nu ze wat groter wordt kan ze erover heen kijken en dat gaat al een stuk beter! We gaan zeker terug komen bij Rachel voor advies over rugdragen.
Priscilla schreef op 4 oktober 2016 om 11:15
Ik en mijn mooie man hebben nu 3 keer een draagconsult gehad van Rachel. Wat kan deze vrouw je in alle rust uitleggen wat het beste bij jou en je kindje past. Elke keer echt een feestje.
Ook toen er wat mis was met de drager die we hadden, naam ze zoveel tijd voor me om dit op te lossen.
Ik vind deze vrouw een echte aanrader, ik verwijs dan ook vaak iemand naar haar toe.
Bedankt Rachel voor al je geduld, hulp, de liefde en passie waar je het mee doet. Echt een dik tevreden klant, een service die je tegenwoordig nog zelden tegen komt bij bedrijven
Caroline schreef op 25 september 2016 om 13:01
Ik was helemaal nieuwe in de wereld van 'dragen'. Wat een feest! Bij mijn eerste zoontje vond ik de stap van binnen in de buik naar buiten de buik en meteen in de wieg al zo groot (laat staan de stap van de wieg naar een ledikantje!) en bij mijn tweede zoontje heb ik dat met de Storchenwiege draagdoek lekker nog even kunnen uitstellen. Overdag draag ik mijn kindje veel, wat hij heerlijk lijkt te vinden (hij slaapt er heerlijk in en kijkt vrolijk en rustig rond) en 's avonds kan hij na een dag dragen lekker in zijn eigen bedje slapen. Van de lactatiekundige kreeg ik het advies om mijn kindje veel rechtop te dragen omdat hij nogal wat spuugde in de eerste weken. Rachel heeft mij daarna liefdevol en met heel veel kennis en kunde geintroduceerd in de wereld van draagdoeken en draagzakken. Dankjewel voor de fijne en gastvrije ontvangst en liefdevolle en aandachtvolle ondersteuning en advies!
Marjolein schreef op 24 september 2016 om 20:57
Ik heb een hele fijne draagjas besteld. Van te voren heb ik met Rachel gemaild om de juiste maat te bepalen. Ze is heel toegankelijk, reageert snel en denkt goed mee. Goede service en persoonlijke aandacht. Ik raad de webwinkel zeker aan!
Valerie schreef op 5 augustus 2016 om 12:57
Dank je wel!
de doos gaan ophalen was al een plezier, zo mooi verpakt!
Och echt een cadeautje! T was bijna zonde om open te doen!
Ben super blij met de jas! - ik blijf lekker droog en warm in deze natte zomer!
dank je wel voor de super levering!
Elvera schreef op 12 juli 2016 om 05:54
Via de webshop hebben wij de Moby Aria (lichtgrijs) besteld. Ik zat te twijfelen om hem zo te bestellen of een consult aan te vragen. De drager had ik immers al van een bekende geleend en beviel zo goed! Tot mijn verbazing kreeg ik van Rachel een lief berichtje of ze de drager alvast op onze zoons kledingmaat moest instellen.Dus zelfs via de webshop een goeie service!

Inmiddels gebruik ik de drager bijna dagelijks.Het fijne van deze drager is dat hij al snel te gebruiken is bij baby's tot aan de peuter/kleuterleeftijd. Zo kan ik hem gebruiken bij mijn zoontje van ruim 1.5jr maar ook bij gastkindjes van 4maanden! Superfijne drager en goeie service van Rachel! Dank je wel
Risanne schreef op 4 juli 2016 om 15:29
Mijn meisje en ik zijn super blij met onze Tula!! (grijs met pijl)
Bedankt, ook voor de snelle reacties op de mailtjes 🙂
Ina van Wegen schreef op 30 juni 2016 om 19:29
Via hechte band heb ik een super fijne draagzak bestelt, namelijk de marsupi breeze.
Het is een draagzak waar je kleintje vanaf de geboorte in kan. En heel erg makkelijke om te doen is omdat deze met klittenband vast gemaakt wordt.
Sinds ik de draagzak gebruik geniet ik zoveel meer omdat ik mijn zoontje lekker dichtbij me draag.
Noor schreef op 28 juni 2016 om 15:55
1 depressie, 1 kind, 1 consult, twee draagdoeken en een sling, 1 spiegeltje en 2 workshops verder kan ik zeggen dat ik mede dankzij Rachel een hoop wijzer en een stuk vrolijker ben geworden. Wij dragen samen met veel plezier en zonder enige onzekerheid onze kleine dame overal naartoe. Een stuk fietsen, een supermarkt bezoek of gezellig op een feestje, die van ons hangt overal de blije gup uit. Ze vind het heerlijk zo dicht bij mama maar ook bij papa. Nu het moment was aangebroken dat buikdragen niet altijd heel lang vol te houden is heeft Rachel ons weer kei goed geholpen met leren rugdragen. Twee knopen en een hoop gezelligheid betekend bij ons aan 2,5 uur niet genoeg, maar gelukkig maakt Rachel daar geen probleem van, je zal hoe dan ook zelfverzekerd met je kind op je rug de deur uit gaan. Voor een vraag of mailtje maakt ze altijd tijd, super service en duidelijke uitleg. Rachel ga zo door!!!
Marius de Groot schreef op 12 juni 2016 om 11:20
Wij mochten van Rachel een cadeau uitkiezen en kwamen uit bij de beenwarmers. Onze dochter was er meteen super blij mee. Nu kruipt ze bijna haar knietjes stuk, met beenwarmers is het in de zomer wel wat warm, maar kennelijk ook lekker zacht aan de knieën 😉
Dank je wel Rachel, erg mooie beenwarmers van goede kwaliteit!
Marius, Els & Ananda
Marjan schreef op 25 mei 2016 om 09:13
Zooooo blij met de softshell jas van mamalila! Ik heb hem nu al op vele manieren kunnen dragen en steeds ben ik er weer zo blij mee en zijn mensen om me heen vaak verrast door de handigheid van de jas. Ook fijn was het dat ik voor de juiste maat zo goed geholpen ben!
Julianne schreef op 26 april 2016 om 12:08
Wederom de prettige service van Rachel ervaren toen ik op zoek was naar een zomerdoek. Na uitgebreid antwoord te hebben gekregen op mijn vragen een prachtige doek besteld, deze had ik al snel in huis. Via de mail heb ik haar een paar draagfoto's gestuurd om nog even mee te kijken en ook daarop kreeg ik een uitgebreid antwoord met goede adviezen. Bedankt!
Vera schreef op 16 april 2016 om 10:14
Al snel na de geboorte van Lieke ben ik begonnen met haar te dragen. We vinden het allebei heerlijk, zo lekker knus tegen elkaar aan. Eerst deed ik nog mijn zwangerschapsjas over de doek heen en op winterse dagen had ik de winterjas van m'n vriend aan, want die paste dan precies over ons beide heen. Het leek me heel fijn om een draagjas te kopen en zo kwam ik terecht bij de site van Rachel. Ik heb meerdere keren mailcontact gehad met Rachel over de maat van de jas en welke jas het meest geschikt zou zijn. Uiteindelijk besloot ik de mamalila softshell jas te bestellen. Ik moest wel lang geduld hebben, want het duurde ongeveer 2 maanden voordat de jas binnen zou zijn. Rachel had dit meteen laten weten per mail, dus ik was op de hoogte. Toen de jas binnen was stuurde ze me meteen een mailtje dat hij verzonden kon worden. En eindelijk was het dan zover, deze week heb ik de draagjas ontvangen!! Ik ben er heel blij mee!!
De jas is heel praktisch, kan goed om Lieke heen, Lieke heeft ook een capuchon, zodat ze lekker uit de wind en zon blijft. De jas is winddicht en kan tegen een spatje regen. En hij staat ook nog eens heel mooi en heeft een vrolijke kleur. Als ik ooit zwanger zal zijn van een tweede, dan kan ik het tussenstuk er tussen doen en is de jas veranderd in een zwangerschapsjas. Heel ideaal!
Wij zijn er heel blij mee en zullen nog vaak met de jas aan gaan wandelen!!

Oowja leuke bijkomstigheid: Je krijgt veel lachende gezichten van mensen als je de draagjas aanhebt. Oudere vrouwtjes en andere moeders die een glimlach geven omdat ze het zo mooi vinden dat Lieke op mijn buik gedragen wordt en ook een eigen capuchon heeft zo in de jas.

groetjes Lieke en Vera
Annelieke schreef op 8 april 2016 om 20:22
Na één consult en twee workshops kan ik met zekerheid zeggen dat je bij Rachel aan het juiste adres bent met al je draagvragen en verzoekjes. Ik ging altijd naar huis met meer dan waar ik voor kwam. Ze laat je goed oefenen (met pop en eigen kindje), zodat je thuis vol vertrouwen meteen aan de slag kan. Ze denkt met je mee, tipt handige trucjes en leerde mij elke keer nog een knoop extra. Gewoon, voor de leuk, voor erbij 🙂 Dankzij Rachel krijg ik mijn ongeduldige dreumes tóch in de Double Hammock, Shepherd's carry en Rucksack. Bedankt Rachel!
Nicole schreef op 2 februari 2016 om 12:20
Op een inloopochtend bij Rachel goede uitleg gekregen over de diverse doeken en mijn kleine meisje in een mooie doek gestopt, ze was meteen vertrokken dus de doek ging mee naar huis. Ik heb de doek niet gekocht vanwege krampjes of moeite met slapen oid, maar gewoon omdat ik haar graag bij me heb. Inmiddels ben ik er achter dat de doek wel ideaal is als ze buikpijn heeft. Ze kalmeert direct en valt zo lekker in slaap. Ook als ze geen zin meer heeft om zelf te spelen en ik toch graag min handen vrij wil hebben, heeft ze het prima naar haar zin in de draagzak. En ondertussen kun je doen wat je wil, boodschappen, taart bakken etc!
joos schreef op 14 mei 2015 om 07:07
Gisteren voor de tweede keer de inloopochtend bij Rachel bezocht. Wederom fantastische service! Zeer goede uitleg, groot aanbod van doeken en dragers voorrradig! Er is veel keus in maten, mooie kleuren en type stoffen. Rachel denkt echt met je mee, zodat je en goede keuze kunt maken die passend is bij jou en je kindje, en in ons geval bij mijn man en oma die ook onze 'Lieve Last' met enorm veel liefde dragen. Daarnaast vindt de inloopochtend plaats op en fijne locatie. Erg leuk om tussen de borstvoedende en zwangere moeders onder genot van een kopje thee uitleg te krijgen en direct te kunnen kopen!
Debby schreef op 7 april 2015 om 16:39
Echt een aanrader en de service is super! Tijdens een workshop, waar ik geoefend had met een pop, een draagzak aangeschaft, maar mijn zoontje zat toch niet helemaal lekker. Rachel heeft nog een keer meegekeken, nu met mijn zoontje erbij, en toen bleek een andere draagzak toch beter bij ons te passen. Het was geen probleem om deze om te ruilen en het gaf me meer rust en vertrouwen nadat ze even had meegekeken. Het voordeel van de workshop is dat je verschillende draagdoeken en -zakken op je gemak kunt bekijken en uitproberen. Je krijgt duidelijke uitleg van iemand die weet waarover ze praat, dat is echt heel fijn. Geen verkooppraatjes, maar geheel vrijblijvend en met goed advies. Ik kan daarom iedereen aanraden om een workshop of consult bij Rachel te volgen. En het is nog gezellig ook! 🙂
Ellen schreef op 21 maart 2015 om 18:04
De service van Rachel is echt super! Tijdens de draagdoekworkshop legde ze goed uit welke doeken en dragers er zijn en kon je hier uitgebreid mee oefenen. Ook na de workshop nam ze nog de tijd om telefonisch tips te geven en bood ze de mogelijkheid mee te kijken via foto's of een consult. Toen ik uiteindelijk toch wilde ruilen was dat mogelijk. De kosten van de workshop of consult en mogelijkheid tot huur, zijn het zeker waard. Je moet 100% tevreden zijn, anders gebruik je de draagzak/doek ook niet, en dat kost nog veel meer.
Janneke schreef op 28 december 2014 om 10:34
Supersnel verstuurd, en heb nu de grijze draagjas en paarse babyomslag een paar keer gebruikt en ben er echt heel blij mee! Bedankt!
ps ik heb een maat kleiner besteld dan anders en dat was prima.
Lidwien schreef op 16 december 2014 om 08:06
Nogmaals bedankt voor je hulp en de snelle service! We hebben al lekker gewandeld de MaM 4 seizoenen draagjas en mijn zoon en ik vinden het helemaal geslaagd! Rachel heeft goed meegedacht over de juiste maat. Ook op de echt koude dagen warm genoeg als je er een dikke trui onder draagt.

Groeten Lidwien
Marijke schreef op 3 december 2014 om 16:22
Op internet had ik zelf ook wel naar de knopen gekeken, maar als Rachel mee kijkt, snap je pas echt hoe het moet. Tijdens de workshop rugdragen vond ik de sfeer heel goed, en de uitleg duidelijk. Ik moet nog wel veel oefenen, maar gelukkig geeft Rachel me nog wat tips.
Ze legt echt stap voor stap uit hoe je moet rugdragen (wij oefenden de fwcc en de ruck) en waar je op kan letten bij iedere stap. Met handige ezelsbruggetjes erbij etc.
Verder pakt ze het heel rustig en liefdevol aan. Als ze de pop in de draagdoek wikkelt lijkt het net een echte baby.
Joyce Glorius schreef op 2 december 2014 om 18:40
Na verschillende doeken te proberen tijdens het consult is het de Hop Tye geworden. Ons meisje heeft er al vele slaapjes in gedaan. Voor mij erg handig op de momenten dat ze een keer niet in haar eigen bedje wil slapen maar bij mama wil zijn. Ondertussen kan ik koken de was vouwen etc. Ideaal!
Dank je wel Rachel voor het fijn advies!
Groetjes Joyce Glorius
Cissy schreef op 21 november 2014 om 13:05
De draagzak is de beste aankoop die we hebben gedaan toen we een kindje kregen (we hebben een Manduca). Die zou eigenlijk op alle 'wat je moet aanschaffen voor je baby' lijstjes moeten staan! Als pasgeborene vond onze zoon het heerlijk; tegen een van ons aan gaf veel rust en geborgenheid. Het voelde goed om die nabijheid te kunnen bieden. En mama had 2 handen vrij, ook niet onhandig in die dagen... Nu (bijna 2) zit hij lekker op onze rug als we wandelen, of gewoon even aan het eind van de middag als een rustmomentje fijn is na een hele dag en vlak voor het eten. Doordat het gewicht op je heup rust en je de banden goed kan aantrekken, kan buikdragen trouwens ook nog steeds. Het is prettig dat Ingmar er goed in zit, en geen 'bungelende beentjes' heeft zoals bij veel dragers die je in de winkel kunt kopen.
Rachel nam uitgebreid de tijd toen we bij haar langs kwamen voor de aanschaf en het was echt een meerwaarde dat ze meekeek en adviseerde. De simpele tips ("hoe hoog?"; "je moet je kind een kusje kunnen geven op z'n voorhoofd") hielpen ons in het begin. Wij zijn echt meer dan tevreden, een aanrader!
Familie Maas schreef op 20 november 2014 om 19:08
Nogmaals super bedankt voor je hulp, je kennis die je deelt en niet te vergeten de gastvrijheid! Door enerzijds onwetendheid over dragen en anderzijds lichamelijke klachten besloten wij om niet zelf van alles uit te gaan zoeken maar meteen naar Rachel te gaan voor hulp. Naast een zeer gezellig consult hebben we ook nog eens super goed advies en uitleg gekregen over de verschillende draagdoeken en manieren van dragen. Wij stapten na een tijdje buiten met een hele mooie en prettige doek van Girasol die mijn man en ik beiden konden gebruiken. Inmiddels hebben wij hem een paar weken en de kinderwagen staat nog steeds op zolder. De draagdoek is (eenmaal doorhebbend hoe je moet knopen) simpel en snel om te knopen en zowel wij als onze dochter vinden het heerlijk om te dragen.
Dus die kinderwagen mag nog een tijdje boven blijven staan en Rachel je ziet ons terug als buikdragen op deze manier verleden tijd word en wij haar op een andere manier willen gaan dragen 😉
Groetjes, Marcel en Sabrina
en natuurlijk van onze twee meiden!
Bonny Lejeune schreef op 5 november 2014 om 09:55
Geweldige service! Rachel is bij ons thuis geweest toen ons meisje 3 weken oud was. Wat een gemak, dat je kindje niet mee hoeft te nemen, maar gewoon thuis lekker kunt laten slapen, terwijl jij allerlei draagzakken/doeken kunt uitproberen!! Mijn man en ik zijn erg blij met onze Manduca. Heerlijk om onze dochter zo dichtbij ons te dragen.
Ingrid schreef op 12 september 2014 om 12:34
Rachel bedankt voor je advies. We hebben een paar maanden geleden de Manduca gekocht en we gebruiken deze elke dag. We vinden het heerlijk om ons mannetje te kunnen dragen en hij geniet er ook volop van; het is zo lekker knus!
Groetjes,
Ingrid
Jessica Lathouwers schreef op 27 juni 2014 om 18:52
Ik wilde gaan dragen, maar hoe? Dat knopen leek me zo ingewikkeld, die draagzakken zo lomp en ik las ook van alles over ergonomisch ja/nee. Mijn pilateslerares gaf de tip om een draagconsult als kraamcadeau te vragen. Een enorm goede tip! En bij Rachel was ik aan het juiste adres. Zelfs degene die de cadeaubon heeft geregeld was al enthousiast over Rachel 🙂
Het consult zelf was gemoedelijk en terwijl ik onze zoon van 3 weken zat te voeden, legde Rachel uit wat de mogelijkheden waren en liet ze wat dingen zien. Uiteindelijk gegaan voor een Storchenwiege draagzak, en nog steeds (zoon is nu bijna 6 maanden) hartstikke tevreden. Wellicht binnenkort een keertje terug voor een opfrisser in dragen op de rug?
Catharina Thio schreef op 27 juni 2014 om 07:51
Als jij een doek of drager zoekt, wees dan gerust en kies De hechte band. Ze staat altijd voor je klaar, ook na maanden en een e-mailtje sturen werkt ook perfect.Wij hebben onze Manduca en Storchenwiege geweven doek in oktober 2013 gekocht bij De hechte band! We hebben haar ontmoet bij het borstvoedingscafe in Eindhoven en ondanks dat het erg druk was werd de tijd voor ons genomen en kregen wij hele fijne uitleggen. De keus was dan ook snel gemaakt om de twee dragers/doeken aan te schaffen en we hebben het voor een lange tijd gebruikt. Ik kreeg meteen het draagvirus. In de tussentijd die 2 dragers/doeken verkocht omdat de kleine te groot werd maar nu een ringsling, en een meitai, en wil opnieuw een ssc drager aanschaffen voor grotere kindjes!! Heel erg bedankt voor de fijne uitleg. Mochten er weer centjes komen dan wil ik een girasol doek aanschaffen!! Heerlijk rugdragen. Veel liefs Cate
Hanneke Oosterbaan schreef op 7 juni 2014 om 10:28
Het dragen met de sling was een regelrecht succes! Onze dochter vindt het heerlijk in de sling, ze zit op ooghoogte en kan goed rondkijken en alles bijhouden. Op reis wilden we graag een snelle en handige manier van dragen. We konden meteen terecht bij Rachel voor een consult. We kwamen uit bij de ringsling. Op reis was het ook heel handig, een buggy hadden we echt niet nodig!
Anneke Naaijkens-Doek schreef op 5 juni 2014 om 12:01
Ik kan iedereen aanraden om een workshop of een consult bij Rachel te volgen, het kan zoveel meer rust en vertrouwen geven als ze met je meekijkt. Voor de geboorte van Fien wist ik al dat ik haar graag wilde gaan dragen, dus heb ik een aantal weken voor ik uitgerekend was de basisworkshop bij Rachel gevolgd. Toen Fien enkele weken later geboren werd, ging ik toch wat twijfelen over het gebruik van de doek. Ik vond het toch moeilijker om haar goed in de doek te krijgen dan ik van tevoren had bedacht. Omdat ik mijn doek geleend had en toch iets aan wilde schaffen ben ik toen eens verder gaan kijken en vroeg ik me af of een draagzak niet beter bij me paste. Ik kon van vriendinnen een bondolino en een ergo lenen. Ik was inmiddels wel een beetje onzeker geworden over het dragen, omdat het me in het begin niet goed lukte en zag er een beetje tegenop om Fien in de draagzak te doen. Toen ik Rachel mailde heeft ze snel en heel goed met me meegedacht. Ik ben ook nog een keertje langs geweest voor een consult. Fien had niet haar topmoment, toch lukte het Rachel door haar rust en duidelijkheid om me weer vertrouwen in het dragen te geven. Sindsdien gaat het dragen veel beter en vind ik het vooral erg handig als we met ons zoontje Jur ergens naartoe gaan, zodat ik wat flexibeler ben dan met de kinderwagen. Ik vind zowel de bondolino als de ergo fijn om aan te trekken, alleen Fien kreeg het in de baby-inzet van de ergo erg warm, dus die gaan we pas weer gebruiken als ze wat groter is. Gelukkig zijn we zo'n bofkonten dat we de bondolino tot die tijd mogen gebruiken. Ik kan iedereen aanraden om een workshop of een consult bij Rachel te volgen, het kan zoveel meer rust en vertrouwen geven als ze met je meekijkt. Ik vind het zelf ook een aanrader om wat verschillende doeken en zakken uit te proberen. Mij heeft dat geholpen om tot een keuze te komen, die echt bij mij past.

Dank je wel Rachel. Ik verheug me al op de workshop rugdragen.

Groetjes
Anneke
Marina schreef op 13 april 2014 om 09:58
Rachel heeft ons super goed geholpen. Ze kon heel snel bij ons langskomen en nam echt de tijd voor ons ook naderhand via telefoon en skype. Ik heb de ring sling aangeschaft maar achteraf gezien is deze toch niet goed voor ons en nu hoeven we alleen maar de huur te betalen en kan de ring sling gewoon terug. Hoe Fijn is dat. En ze denkt ook heel goed met je mee.
Ik had op youtube al verschillende filmpjes gezien bekeken en vele pogingen gedaan maar zonder het consult van rachel was het me niet gelukt om de tricot slen echt goed te knopen.
Dank je wel Rachel!
Liefs Marina
Marjolein schreef op 26 februari 2014 om 13:27
Dragen is fantastisch, je moet alleen wel weten hoe! Daar kwam ik achter tijdens een consult van Rachel toen mijn dochtertje drie weken oud was; ik had in mijn zwangerschap een geweven doek gekocht en die al een paar keer gebruikt maar bleef het gevoel houden dat ze er niet stevig genoeg in zat. Met een paar makkelijk te onthouden tips van Rachel kon ik mijn dochtertje veel steviger en beter in de doek knopen; het voelde meteen een stuk beter!

Inmiddels is DL 5 maanden en we zijn nog lang niet uitgedragen (ze heeft totnutoe maar een keer of drie in de kinderwagenbak gelegen bij het naar buiten gaan en dat voelde heel vreemd, het is heerlijk om haar dichtbij mijn hart te dragen); binnenkort ga ik weer bij Rachel langs om te leren op de rug te knopen 🙂
Nathalie van den Bogaard schreef op 24 februari 2014 om 15:03
Ik kon heel snel bij Rachel terecht. Ik had haar op zaterdag gemaild en op maandag had ik al een draagconsult! Ik was op zoek naar een manier om mijn dochtertje van 2 weken rustig te krijgen en minder te laten spugen èn een manier om ook mijn handen vrij te hebben om wat met mijn zoontje van bijna 2,5 te kunnen doen.
Rachel nam uitgebreid de tijd om alles te laten zien, voor te doen en te helpen met oefenen. Eerst met de pop, daarna met mijn dochtertje. Na een paar keer aan en uit ging het al best goed. Meteen een mooie doek uitgezocht en thuis nog eens flink geoefend. Ik weet zeker dat mijn dochter en ik er heel veel plezier aan gaan beleven!
Rachel, bedankt voor je tijd en uitleg, ik heb het als zeer prettig ervaren!
Floortje schreef op 23 oktober 2013 om 13:03
Afgelopen zaterdag heeft Rachel bij mij thuis de workshop 'dragen voor je plezier' gegeven. Ik had wat vriendinnen en collega's uitgenodigd. Het was erg gezellig en leerzaam. Iedereen was enthousiast! Wij hebben nu zelf een didymos draagdoek. Het is nog oefenen met de knopen, maar zowel mijn zoontje van 8 maanden als mijn dochtertje van 3 jaar zitten er graag in!
Evelien schreef op 6 oktober 2013 om 16:41
Rachel wist duidelijk antwoord te geven op mijn vragen, ik ben goed geholpen! Een paar weken terug heb ik een rugdraagconsult gevolgd bij Rachel. Thuis kwam ik er niet uit, vandaar dat ik een consult wilde. Tijdens dit consult heb ik eerst kunnen oefenen met een pop en daarna met mijn zoon van 10 maanden. Alle stappen werden goed doorgenomen totdat ik er vertrouwd mee was. Er was ruimte om alle stappen op te schrijven, zodat ik hier thuis naar kon kijken als reminder.
Thuis knopen gaat nu perfect, in het openbaar moet ik nog wat meer oefenen.

Gr Evelien
Cate schreef op 3 oktober 2013 om 09:39
Wij hebben op woensdag 2 oktober een manduca en een geweven doek gekocht bij het borstvoedingscafe, de hechteband was daar aanwezig! nou we zijn vanaf het begin verliefd, onze dochter wilt nu lekker gedragen worden en zit heerlijk comfortabel. ikzelf draag mijn 2 jarige dochter met de manduca op mijn buik en op mn rug, het is nog wel even uitzoeken hoe ik haar op me rug krijg maar komt goed, en mij man draagt haar op zn rug met de gewevendoek! Zo makkelijk en zo lekker! Ze zat gisteren voor ruim een uur op me rug en vond het heerlijk, lachen enzovoorts. Eerst ging ze altijd wiebelen en duwen en huilen. Ik raad iedereen aan om een manduca te kopen als je bekken instabiliteit hebt, of last van je rug, je kan je kindje niet constant op 1 heup dragen. Dan is de manduca perfect. Gewicht wordt perfect verdeeld over je hele lichaam! Bedankt Hechte band voor het advies en meehelpen !!
Suzanne de Cock schreef op 23 augustus 2013 om 18:38
Van tevoren had ik me niet kunnen voorstellen hoe nuttig een consult zou kunnen zijn! Ik had zelf een draagdoek uitgezocht op internet, en men stuurde een duidelijke handleiding mee, maar toch voelde het niet goed aan, en vond ik de houding van mijn dochtertje niet goed eruit zien en voelen, en ook zij vond het dus geen succes.
Dus toen ik een artikel van Rachel kwam dat me erg aansprak een afspraak gemaakt.
Hele fijne uitleg gekregen, en wat genieten we nu van de resultaten! Dochterlief vindt het heerlijk en mama niet minder! ZOveel fijner dan de babybjorn! Verder ook een mei tai besteld voor de momenten waarop snel aan en uit doen gewenst is, kijk er naar uit!
Suzanne en Elena
Eva Buys schreef op 22 augustus 2013 om 19:50
Onlangs heb ik naar grote tevredenheid een draagconsult gevolgd bij Rachel. Ik droeg mijn 6 weken oude baby, Marijn, in een Manduca. Hij zat hier echter niet lekker in, terwijl ik zijn grote broer er wel altijd naar tevredenheid in heb gedragen. Op aanraden van een vriendin heb ik via internet een draagdoek aangeschaft. Met alleen de (toch uitgebreide) gebruiksaanwijzing kom je er niet is mijn ervaring. Omdat ik Marijn veel wil dragen, vind ik het belangrijk dat hij goed in de doek zit. Rachel kon mij helder uitleggen hoe de doek te gebruiken en wat de aandachtspunten zijn. Ook wist zij te verklaren waarom Marijn niet lekker zat in de Manduca. En niet onbelangrijk: De sfeer tijdens het consult was erg prettig; lekker rustig, ik voelde me meteen op m'n gemak. Ik kan iedere moeder aanraden haar baby te gaan dragen en raad ook zeker aan je goed te laten informeren middels een consult. Marijn en ik genieten inmiddels dagelijks van onze draagdoek!
Rebecca en Alain (en Ilya en Merlyn natuurlijk) schreef op 21 juni 2013 om 18:29
Ik (Rebecca) volgde een rugdragen-workshop bij Rachel en dit is, ondanks het erg warme weer, ontzettend goed bevallen. Nu ben ik een stuk zekerder van mezelf geworden om lekker met de ringsling, de mei tai en de geweven doek te dragen. Alleen nog flink oefenen met de ruck en de double hammock. Rachel legt alles grondig en duidelijk uit en je kan de eerste paar keren veilig op de pop oefenen (vooral met hem op de rug te krijgen). Mijn mannetje werkt lekker mee en begint spontaan te lachen als hij de doek ziet.

Ook mijn man is erg goed door Rachel geholpen in zijn zoektocht naar een ergonomische drager waar ook onze oudste zoon in kan worden gedragen. Hij is erg tevreden met de Manduca.

Een minpuntje: hadden we dit maar eerder gedaan 😀
Gerdien Kamperman schreef op 31 mei 2013 om 09:52
Sinds januari gebruik ik de Manduca in mijn werk en wat ben ik daar blij mee. De draagzak is heel gemakkelijk in gebruik. Voor mijn werk is dat echt nodig. Zo heb ik mijn handen even vrij voor de peuters en dreumesen, terwijl de baby langzaamaan in slaap valt. Daarna kan ik haar op veilige plek leggen waar ze heerlijk en rustig verder kan slapen. Bedankt voor het goede advies, Rachel.
Fiona schreef op 15 maart 2013 om 18:11
Hoi Rachel,
Mijn zoontje Boris is nu 8 maanden en ik ben de ring sling opnieuw gaan gebruiken.
Sinds ik nog wat draag tips van je heb gekregen hebben we er super veel plezier van!
Boris vindt het super gezellig op deze manier mee op pad te gaan!

Bedankt voor je hulp, als ik hem via internet ofzo had besteld was hij waarschijnlijk al snel in de kast beland.

Groetjes Fiona
Joyce schreef op 8 maart 2013 om 12:36
Hoi Rachel,

Ik wil je nogmaals bedanken voor de tijd die je voor mij en Bregje genomen hebt en voor je goede hulp (tot 2 keer toe..) Ik heb uiteindelijk met de Meitai echt een goede keuze gemaakt. Woensdag meteen thuis uitgeprobeerd en het zat weer zo heerlijk. En in het ziekenhuis is het super. Ideaal omdat het ook zo snel aan en uit is. Heel handig dat ik niet lang hoef te knopen als Bregje onrustig is maar haar snel bij me kan dragen. Ze wordt meteen rustig zodra ik begin te lopen. Ze vindt het echt heerlijk!!! En de verpleging zegt al wat handig zo'n doek, nog nooit gezien... Echt enorm bedankt, ik stuur je via de mail nog een fotootje van ons saampjes!

Groetjes, Joyce en Bregje
Hans Sluijters, Boxtel schreef op 7 maart 2013 om 15:45
Ik werk als fysiotherapeut en behandelaar van veel bekkenklachten graag met Rachel samen; ze heeft altijd wel een oplossing. Fijn zo iemand in de buurt!
Andrea Pereboom schreef op 7 maart 2013 om 11:41
Hoi Rachel,
Een paar maanden geleden heb ik twee draagdoeken bij je gekocht. Ik wilde je even laten weten dat ik intussen bevallen ben van een gezonde dochter, ze doet het erg goed. En de draagdoek (Storchenwiege) is super! Ik draag haar bijna elke dag en op de dagen dat ze wat ' hangerig' is wat langer, ze reageert er erg goed op (en ik dus ook ;). De Manduca hebben we nog niet geprobeerd, dat komt nog wel. Wellicht dat ik dan nog wat vragen heb. En o ja, mijn vriend draagt ook! Daar hadden we het toen nog even over. Hij vindt het fijn dat hij haar op die manier ook rustig kan krijgen (ik heb nog de borstvoeding zeg maar).
Groetjes,
Andrea
Laurien schreef op 4 maart 2013 om 16:02
Afgelopen zaterdag had ik mijn Babyshower. Mijn zus had geregeld dat we daarvoor een draagdoekenworkshop kregen. Ik had 3 vriendinnen uitgenodigd om mee te doen. We waren met 5 zwangere vrouwen en werden snel enthousiast. Nadat we eerst de tricodoek hadden geprobeerd. Met de vele tips en trucs dat was heel handig. Ik heb al een tricodoek en deed hem dus altijd verkeerd voor! Mijn zoontje zat altijd te laag! Na de instructies en het oefenen met de echte babypop merkte ik dat het veel makkelijker gaat als je goed knoopt! Daarna oefenden we met de geweven doek. Heerlijk om het verschil te voelen. Voor iedereen was dit een speciale ervaring. Er zijn die dag 3 doeken verkocht. En het was mooi om te zien dat iedereen zijn eigen voorkeur had om verschillende redenen. Ik heb ook een tricodoek aangeschaft met goede bedoelingen, maar nu voel ik me zekerder om het vaker te gebruiken! Met nog een geweven doek erbij zal ik de aankomende tweeling zeker vaak gaan dragen.
Nu willen we graag nog een keer een workshop met hoe goed rug te dragen! Maar dat komt vast wel goed.
Rachel bedankt voor al je informatie, tips en geduld. We hebben er enorm van genoten en nog lang na gepraat. Iedereen was enthousiast en we gaan elkaar nog wel vaker treffen!

Bedankt voor alles,
Laurien
Linda schreef op 25 februari 2013 om 08:29
Het kostte wat moeite om plezier te krijgen in de draagdoek. Het leek me zo simpel, gewoon even oefenen, maar het bleek een stuk lastiger. Tegen de tijd dat ik Kai in de doek had was ik kapot en Kai ook. Hij kon dan even slapen, heel even en werd dan weer huilend wakker. Ik ben bij Rachel langs geweest om mijn knooptechniek goed onder de knie te krijgen, toch bleef het worstelen.
Toen heb ik met Rachel gemaild over mijn problemen, ze reageert super snel en denkt heel goed mee en ze kwam met de tip dat ik de doek mogelijk te strak deed in het nekje van Kai, dat bleek de oplossing. Nou zijn we al een paar keer met de draagdoek naar de dierentuin geweest, ideaal, geen gedoe met de kinderwagen en ook niet steeds Kai op hoeven tillen om naar de visjes te kijken (hij is nu bijna 5 maanden en de visjes vindt hij het leukst).
Bedankt, Rachel, voor het zo super meedenken.
Mascha & Antoon schreef op 12 februari 2013 om 21:09
Me and Antoon both came for a consult to Rachel's house. She showed us how to carry the baby in the front cross carry, with both, elastic doekje en woven doekje. Was good to learn the difference 🙂 She also introduced us to the rucksack carry which we still need to practise better! All in all it was a very helpful and friendly experience! Thanks a lot Rachel and tot folgende keer! Mascha, Antoon and Lisette
Lydia Daniëls schreef op 4 januari 2013 om 19:01
De basis workshop was een super leuke ervaring om te volgen. Het is geweldig om te ervaren hoe natuurlijk het aanvoelt om je kindje zo dicht bij je te dragen. Dit ervaar je al met het oefenen met de pop, laat staan als je kindje daadwerkelijk in de draagdoek dicht tegen je aan zit!
Rachel geeft de workshop op een fantastische manier, enthousiast en met volle overtuiging!
Een aanrader voor iedereen om de workshop te volgen!
Inmiddels is onze dochter Myrthe geboren op 22-12-2012 en heb ik de draagdoek al een paar keer uitgeprobeerd! Zie fotoboek!
Geweldig handig om je handen vrij te hebben en je kindje rustig bij je te hebben.

Rachel bedankt!
Groetjes van Lydia, Erik en Myrthe
Hilal ALTIN schreef op 20 december 2012 om 13:15
Beste Rachel,

Ik had de rugtechniek nog niet helemaal onder de knie, maar na het Skype-consult heb ik er een meer vertrouwd gevoel over gekregen. Ik weet nu op welke punten ik moet letten en het was alsof ik bij jou thuis was. Fijn dat de technologie zo meewerkt!
Je hoort nog van ons.

Groeten,
Hilal
Ingrid de Wilde schreef op 31 oktober 2012 om 08:25
En nu ben ik ook nog de winnaar geworden van de babylegs. Wat een verwennerij. En ze zullen inderdaad mooi bij de manduca en draagdoek passen.
Barbara Smetsers schreef op 30 oktober 2012 om 11:50
Ik vond het een super leuke workshop afgelopen woensdag! de basisworkshop en rugdragen waren beide de moeite waard! En wat 'n leuke locatie, het oude luchthavengebouw in Meerhoven!
Dankjewel Rachel!
Ingrid de Wilde schreef op 24 oktober 2012 om 19:26
Beste Rachel,

Nog bedankt voor de fijne training een tijdje geleden. Ik vind het erg fijn om Rozemarijn te dragen. Het geeft haar toch de nodige rust en geborgenheid die ze nodig heeft.
Wendy Jansma schreef op 11 oktober 2012 om 10:38
Hallo Rachel,
Na de workshop gisteren heb ik vanmorgen voor het eerst geoefend – volgens mij ging het van de eerste keer meteen goed. Loek is meteen in slaap gevallen en ik kon eindelijk het een en ander doen in het huishouden! Terwijl ik aan het schrijven ben, zit Loek weer op mijn rug. Hij is rustig – heerlijk! Ik was bang dat het me nooit zou gaan lukken en kijk nu!

groetjes,
Wendy
Hilal en Erol schreef op 23 september 2012 om 19:01
Beste Rachel,
Bedankt voor de gastvrijheid. We hebben meteen al de doek gebruikt. Vandaag zijn we naar de stad geweest en Erol droeg Merdan op zijn borst (zie foto).Merdan vindt het erg fijn in de doek. Eerst een beetje huilen maar daarna was hij stil en keek een beetje rond. Na een tijdje sliep hij rustig. Gisteren heb ik de doek meteen gewassen en vandaag gestreken. Hij was al wat zachter.
Bedankt voor je fijne advies!
Menno en Naomi schreef op 10 september 2012 om 20:03
Wij hebben vanmorgen een geweldig gastvrije ontvangst gehad van Rachel! Ze heeft echt de tijd genomen om ons te helpen onze eigen draagzakken zo comfortabel mogelijk te dragen. Ook hebben we de Manduca draagzak samen uitgeprobeerd bij ons dochtertje en hebben daar vandaag al enorm veel plezier van gehad!
De deskundigheid en betrokkenheid van Rachel is een waar cadeau en absolute aanrader!!
Lenneke Verboom schreef op 10 september 2012 om 20:01
Hoi Rachel,
Sinds we de draagzak hebben is Lisa een stuk rustiger. Fijn! In de bijlage 2 foto's van mij en Lisa (diep in slaap) 🙂
Bedankt en groetjes,
Lenneke
Astrid van Moorsel schreef op 27 augustus 2012 om 12:29
Beste Rachel,

Afgelopen donderdag ben ik bij je geweest en uiteindelijk voor een draagzak gekozen. We hebben het meteen in de avond ingezet en een geweldig resultaat. Ze viel vrij snel in slaap en in de periode dat ze in de avond normaal huilt heeft ze anderhalf uur geslapen. En ook ik heb ervan genoten, er is niets lekkerder dan je eigen dochter zo dicht tegen je aan te hebben.

Nogmaals bedankt,

Astrid
Marielle van Velzen schreef op 8 augustus 2012 om 13:20
Een aantal maanden geleden zijn mijn man en ik met onze vriendin bij je op een spoedcursus geweest. Nu Julia, onze dochter eenmaal geboren is genieten we niet alleen volop van haar, maar ook van de Manduca rugzak en de New Native Carrier.
De draagdoek heeft ons echt gered de eerste weken. Ze spuugde zoveel dat we haar zoveel mogelijk rechtop moesten houden en dankzij de doek had ik mijn handen vrij om ook nog wat andere zaken te doen.
Met vriendelijke groeten,

Marielle van Velzen
Bart en Wendy schreef op 11 juli 2012 om 06:18
Hallo Rachel,
We zijn inmiddels terug van onze vakantie en we waren erg blij dat we de Manduca mee hadden. We hebben de kinderwagen bijna niet gebruikt. Merel vond het prima in de draagzak en is zelfs een keer in slaap gevallen.
We gebruiken hem nu ook om het dorp in te gaan. Op de fiets in de fietskar en dan in de draagzak als we bij de winkels zijn.
Dit is wel een item dat ook wel eerder had willen hebben, omdat het heel fijn is om Merel zo dicht bij je te dragen. Vooral omdat ze niet zo'n schootzitter is.
Marina de Vries schreef op 6 mei 2012 om 20:13
Mijn zoontje heeft heupdysplasie. Tijdens mijn consult bij Rachel merkte we al aan zijn reactie dat hij zijn beentjes niet goed kon spreiden. De ring-sling bleek hij wel goed te vinden dus kocht ik deze in een mooie donkerblauwe kleut. Later bleek dus dat hij een heupafwijking had en kreeg hij een Pavlik bandage. Daarmee kon ik hem gewoon lekker blijven dragen in de ring sling. Gisteren is hij overgestapt naar een ‘normaal’ spreidbroekje en ook daarmee draag ik hem in de ring sling. Sterker nog, volgens de orthopeed is het juist goed voor de ontwikkeling van de heupjes om je baby in een draagdoek of zak te dragen, en dat doe ik met plezier! Rachel bedankt voor je hulp en de mooie draagdoek, wij hebben er veel plezier van! Groetjes Marina
Liesbeth schreef op 23 oktober 2011 om 16:54
Beste Rachel,

Gisteren zijn mijn man en ik met onze dochter Anne-Sophie bij je langs geweest voor de aanschaf van een drager. Dankjewel voor de tijd die je voor ons nam en voor je goede advies!
We hebben vandaag al samen een wandeling met de hond gemaakt. Dat was leuk natuurlijk, want in de kinderwagen kun je niet zo lekker om je heen kijken. Normaal is het eind van de middag / begin van de avond heel onrustig. Nu hebben we ontspannen kunnen eten met Anne-Sophie bij ons. Ik zit nu achter mijn laptop met ons meisje heerlijk rustig in de draagzak tegen me aan. Het is alleen wel zo'n alert meisje dat ze niet lekker in slaap valt.....
Anneke van Brussel schreef op 19 oktober 2011 om 19:09
Hallo Rachel,
We zijn er echt blij mee! Afgelopen zaterdag hadden we familiefeest en de draagdoek meegenomen. We kregen veel leuke reacties!
Janneke Reijnders schreef op 19 oktober 2011 om 19:06
Hoi Rachel,
Hierbij een eerste reactie op het gebruik van de doek.
Vrijdag heb ik 'm kort even thuis geprobeerd en Maaike viel prompt in slaap. Heerlijk. Zaterdag hadden we familiefeest en hebben we lekker een stuk gelopen. Hierbij wat foto's toegevoegd. Zo te zien vind Maaike het wel leuk. Ook nu viel ze weer in slaap. Terwijl ze dat in de wandelwagen niet doet. En een wandelwagen in het bos is toch minder praktisch.
Gisteren ben ik bijna de hele dag met de draagdoek op stap geweest. Het bevalt ons prima. de tweede keer dat ik de doek om deed viel ze al in slaap toen ik haar tegen me aan legde om haar in de doek te krijgen.
Ronald heeft de doek ook al 2x gebruikt en al geoefend met maaike in de doek en duca (hond) ernaast en dat gaat prima.
Agnieszka Bucholc schreef op 19 oktober 2011 om 19:00
Hallo Rachel,
De doek is vrijdag (een dag na ons gesprek) bij ons gekomen. Goed op tijd dus! Dank je wel dat je het nog op donderdag hebt verstuurd! zo kon ik met de doek nog voor ons vertrek naar Polen oefenen. De doek bevalt hartstikke goed! het is super comfortabel en Nathan vindt het ook heel leuk! Ik kan me nu bijna niet voorstellen dat ik zonder de doek kan! En het was zo super handig tijdens ons reis naar Polen en in Polen zelf! Dus nogmaals dank je wel!
lovely-thinks schreef op 27 september 2011 om 12:22
Hoi Rachel,

Het gaat heel goed met onze zoon in de draagdoek.
De reactie's op de avond-vierdaagse zul je ook wel vernomen hebben denk ik.
Omdat ik zeer te vreden ben heb ik jou link op mijn website vermeld.

https://www.everyoneweb.com/lovelythinks/

Groetjes
janneke schreef op 10 juli 2011 om 20:11
Hoi Rachel,

Wij zijn erg blij met de draagdoek. Heerlijk om onze dochter zo te dragen en ze vindt het heerlijk. Lekker wandelen met de hond en zo veel mogelijk om je heen kijken. En natuurlijk pas op het eind van de wandeling in slaap vallen.
We komen nog eens langs voor het rugdragen. Dat durven we nog niet, maar willen het wel heel graag.
Groetjes Janneke
Debby schreef op 16 april 2011 om 20:37
Hoi Rachel,

Bedankt voor je tips & adviezen. Fijn dat je me weer even wat nieuwe houdingen wil de leren. Lucas moet er nog wel even aan wennen. Ik hoop dat hij er straks net zo ontspannen van kan genieten als van de houding waar hij nu bijna uitgegroeid is.

tot ziens,
Debby
Anneke schreef op 13 maart 2011 om 11:17
Ook wij zijn helemaal blij met onze ringsling! Heerlijk om je kindje zo dicht bij je te hebben!
Flore wordt er helemaal rustig van en mama heeft haar handen vrij!
Bedankt voor het goede advies. Er volgt binnenkort een foto'tje!
Karin v/d Laar schreef op 31 januari 2011 om 12:37
Beste Rachel,

Na dat we de andere houding hebben geoefend gaat het helemaal goed met de draagdoek! Mikko valt het heerlijk in in slaap en hij wordt er erg relaxed van. Ook papa heeft de doek zelfs al 2 keer aangehad. Heel fijn. Als we nog wat leuke foto's hebben stuur ik ze nog door.

Bedankt en wie weet tot ziens.

Vriendelijke groeten,

Karin van de Laar
Heidy van Rooy schreef op 12 november 2010 om 11:36
Als kraamverzorgende heb ik info opgevraagd bij Rachel. Dezelfde dag kreeg ik al bericht met hele goede tips. Bovendien heeft ze me een weekje later nog eens benaderd om te vragen of ik mijn gezin, met haar tips heb kunnen helpen. Rachel super bedankt voor je hulp en je tips. Ik ga je site zeker promoten in mijn gezinnetjes.
Groetjes Heidy
Yvonne vd Burgt schreef op 2 november 2010 om 20:04
Thomas en ik zijn erg blij met de draagdoek. Het consult wat we hierbij hebben gekregen was erg fijn.Rachel is erg geduldig en denkt met je mee over je wensen. Dit is erg prettig!
Je bent een stuk zekerder over het gebruik van de doek en je kan deze, zonder eerst te worstelen, thuis meteen gebruiken.

Rachel super bedankt!!!

Groetjes,
Yvonne en Thomas

‘Waardevol ondernemen’ voerde een onderzoek uit onder mijn klanten. Hier vind je ekele citaten:

Het cijfer dat de ouders me gaven in dit onderzoek:
Service: 9,1
Kwaliteit van producten: 9,1
Klantvriendelijkheid: 9,4
Bereikbaarheid: 8,5
Snelheid van leveren: 8,8

Goed, vriendelijk en deskundig advies.

Een workshop bij de verloskundige volgen vond ik heel laagdrempelig. Fijn, nuttig en leerzaam. Zelf oefenen was goed om me voor te bereiden op de 'real life' situatie.

Een ander zou ik graag de expert aanbevelen en niet zomaar iemand die de cursus heeft gevolgd. Ik ben bij een consulente dichter in de buurt geweest. Heb ik ook wel wat aan gehad, maar als ik het vergelijk met wat ik toen aan kennis van jou heb opgedaan en je hulp bij het goed doen van de draagdoek. Ik realiseer me nu dat jij (volgens mij) gewoon heel goed bent in je vak.

Leuke vrouw, fijn persoon, 'mensenmens', warm. Naast draagdoekconsulent ook oog voor het ouderschap. Juist zo iemand wil je spreken als je je kwetsbaar voelt en onzeker in die periode van het prille moederschap.

Voorkomt dat je een miskoop doet; dit is maatwerk.

Rachel neemt de tijd voor je en dat geeft veel rust.

Op je gemak uitproberen zonder aankoopverplichting.

Integer en zeer deskundig professional. Gedreven en met veel ervaring en vakkennis. Kijkt met je mee.

Je kind dragen is zo fijn, maar soms duurt het even voor je weet hoe het moet en dan is het fijn als Rachel kan helpen.

"Webshop met snelle levering, goede producten, fantastische service. Snel reactie op mijn vragen.

Warm welkom bij draagconsult in regio Den Bosch. Huiselijk.