draagdoek workshop

Geschatte leestijd: 4 minuten

Haal het meeste uit je draagdoek: boek een workshop!

Een workshop volgen is gezellig, je leert veel en je kunt allerlei babydragers bekijken – en aanschaffen met 10% korting. 

Ook leuk: als jij een workshop voor me organiseert, doe ik je een draagdoek cadeau).

1: Basis-workshop “Dragen voor je plezier”

Maak op een leuke manier kennis met dragen! Ben jij zwanger of heb je net een baby? Dan is dit de workshop voor jou!

Je krijgt informatie die je helpt om de juiste draagdoek of draagzak te kiezen en deze veilig te gebruiken. Maar vooral gaan we heel veel oefenen, met verschillende typen draagdoeken en draagzakken. Je kunt allerlei merken voelen en uitproberen. Ik neem mijn grote hoeveelheid babydragers mee: geweven en rekbare doeken, draagzakken (Soft Structured Carriers, Mei Tai’s) en ringslings. Je zult aan het einde de knooptechniek wellicht niet perfect beheersen. Wél weet je na deze workshop hoe je je kindje verantwoord draagt, en waar je op moet letten bij de aanschaf van een babydrager. Je weet precies welke drager bij je past.

Duur: 2 1/2 uur
Aantal deelnemers: 6-8
Tarief: €32,- per persoon. Als twee ouders beiden willen leren dragen (met dezelfde baby), kost het €50,- per stel.

2: Buik- en heupknopen

Ook in deze workshop krijg je veel informatie. Daarnaast leer je buik- en heupdragen met een geweven lange doek (FWCC of Kangoeroe, en hüftslinge) en heupdragen met een korte doek of ringsling. Na afloop voel je je zeker genoeg om deze knopen veilig thuis te gebruiken.

Een hele fijne workshop als je net een baby hebt of zwanger bent: je kunt hiermee zeker het eerste jaar vooruit, en ook daarna kan het heupdragen nog super praktisch zijn voor korte stukjes.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 6-8
Tarief: €32,- per persoon. Als twee ouders beiden willen leren dragen (met dezelfde baby), kost het €50,- per stel.

3: Beginnen met rugdragen

In deze workshop leer je rugdragen met een draagzak en met een geweven wikkeldoek. We oefenen uitgebreid hoe je je kindje veilig op de rug kunt krijgen met behulp van een buideltje van stof (Santa Toss). Na afloop heb jij je kindje minimaal één keer op je rug ‘geslingerd’, en heb je het vertrouwen om thuis verder aan de slag te kunnen.

De knoop die we aanleren is over het algemeen de ‘ruck sack’ – de moeder aller rugknopen. Een fijne knoop vanaf het moment dat je kindje goede hoofdcontrole heeft tot ongeveer 12 kg. Als er alleen oudere kindjes deelnemen (boven de 7/8 maanden) kiezen we ook wel eens voor de double hammock of SHBC. Hier lees je meer over beginnen met rugdragen.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 4-5
Tarief: €42,- per persoon. Als twee ouders beiden willen leren rugdragen (met dezelfde baby), kost het €65,- per stel.

4: Rugdragen voor gevorderden

Deze workshop is geschikt als je al ruime ervaring hebt met een kindje dragen in een geweven doek. We gaan je bestaande knooptechniek prefectioneren (meestal de ruck sack of FWCC) en gaan een nieuwe knoop aanleren waar je nog heel lang plezier van zult hebben: de double hammock (of BWCC).

We oefenen nieuwe manieren om je -nu grotere- kindje op de rug te krijgen: hip scoot of Supermanzwaai. En er is ook nog tijd voor extra’s: verschillende manieren van afknopen, rugdragen met een ringsling of korte doek en/of een torsoknoop.

Duur: 2 1/2 uur
Aantal deelnemers: 5-7
Tarief: €42,- per persoon. Als twee ouders beiden willen leren rugdragen (met dezelfde baby), kost het €65,- per stel.

workshop draagdoeken

Jij organiseert de workshop

Als je een workshop voor me vol krijgt, doe ik je een draagdoek cadeau! (Lees hier de voorwaarden) De workshop kun je kiezen uit bovenstaande standaard workshops, of we maken hem op maat.

Hechte band kan ook geboekt worden voor workshops of demonstraties bij kraamzorgcentra, verloskundige praktijken, crèches, scholen e.d.

Korting workshops

Voor leden van Thebe geldt een kortingsregeling: zij krijgen 30-50% van de kosten vergoed. Ook Yonki-leden krijgen korting: €5,- per workshop.

workshop draagdoeken korting Thebe
workshop draagdoeken korting Yonki

Wil jij ook een graag workshop volgen?

Bel of mail mij (bij huisbezoek vooraf contact opnemen), of boek direct via onderstaande knop.