draagdoek workshop

Haal het meeste uit je draagdoek: boek een workshop! Een workshop volgen is ook nogeens heel gezellig. Een groepje moeders en vaders -met baby’s of zwanger- en je krijgt gegarandeerd veel herkenning en uitwisseling. Tijdens een draagdoek workshop kun je allerlei babydragers bekijken en aanschaffen met 10% korting. En ook zo leuk: als jij een workshop voor me organiseert, doe ik je een draagdoek cadeau! (voor de voorwaarden klik hier). Leuk om te doen met de mensen van de gym of yoga.

Meteen boeken
1) Basis-workshop “Dragen voor je plezier”
Maak op een leuke manier kennis met dragen!
Ben jij zwanger of heb je net een baby? Dan is dit de workshop voor jou!

Je krijgt informatie die je helpt om de juiste draagdoek of draagzak te kiezen en deze veilig te gebruiken. Maar vooral gaan we heel veel oefenen, met verschillende typen draagdoeken en draagzakken. Je kunt allerlei merken voelen en uitproberen. Ik neem mijn grote hoeveelheid babydragers mee: geweven en rekbare doeken, draagzakken (Soft Structured Carriers, Mei Tai’s) en ringslings. Je zult aan het einde de knooptechniek wellicht niet perfect beheersen. Wél weet je na deze workshop hoe je je kindje verantwoord draagt, en waar je op moet letten bij de aanschaf van een babydrager. Je weet precies welke drager bij je past.

Duur: 2 1/2 uur
Aantal deelnemers: 6-8

2) Buik- en heupknopenworkshop draagdoeken tricot doek
Ook in deze workshop krijg je veel informatie. Daarnaast leer je buik- en heupdragen met een geweven lange doek (FWCC of Kangoeroe, en hüftslinge) en heupdragen met een korte doek of ringsling. Na afloop voel je je zeker genoeg om deze knopen veilig thuis te gebruiken. Een hele fijne workshop als je net een baby hebt of zwanger bent: je kunt hiermee zeker het eerste jaar vooruit, en ook daarna kan het heupdragen nog super praktisch zijn voor korte stukjes.
Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 6-8

workshop rugdragen3) Beginnen met rugdragen
In deze workshop leer je rugdragen met een draagzak en met een geweven wikkeldoek. We oefenen uitgebreid hoe je je kindje veilig op de rug kunt krijgen met behulp van een buideltje van stof (Santa Toss). Na afloop heb jij je kindje minimaal één keer op je rug ‘geslingerd’, en heb je het vertrouwen om thuis verder aan de slag te kunnen. De knoop die we aanleren is over het algemeen de ‘ruck sack’ – de moeder aller rugknopen. Een fijne knoop vanaf het moment dat je kindje goede hoofdcontrole heeft tot ongeveer 12 kg. Als er alleen oudere kindjes deelnemen (boven de 7/8 maanden) kiezen we ook wel eens voor de double hammock of SHBC. Hier lees je meer over beginnen met rugdragen.
Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 4-5

4) Rugdragen voor gevorderden
Deze workshop is geschikt als je al ruime ervaring hebt met een kindje dragen in een geweven doek. We gaan je bestaande knooptechniek prefectioneren (meestal de ruck sack of FWCC) en gaan een nieuwe knoop aanleren waar je nog heel lang plezier van zult hebben: de double hammock (of BWCC). We oefenen nieuwe manieren om je -nu grotere- kindje op de rug te krijgen: hip scoot of Supermanzwaai. En er is ook nog tijd voor extra’s: verschillende manieren van afknopen, rugdragen met een ringsling of korte doek en/of een torsoknoop.
Duur: 2 1/2 uur
Aantal deelnemers: 5-7

De tarieven vind je hier. Wil je meedoen met een draagdoek workshop kijk dan eens in de agenda. Of boek online: schrijf me in
De hechte band kan ook geboekt worden voor workshops of demonstraties bij kraamzorgcentra, verloskundige praktijken, crèches, scholen e.d.

Leden van Thebe krijgen 30-50% korting op een workshop, dan wordt het wel heel betaalbaar!Logo_Thebe_Ledenvereniging

draagdoek workshop draagzak
samen geconcentreerd oefenen

GRATIS mindfulness oefening voor contact met je baby

Deel je ervaring

Laat een review achter

Super ondersteuning
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
Eline Tjallinks
Hechting nodig na lange tijd in ziekenhuis
Onze Daan heeft een aangeboren hartafwijking en na de geboorte veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht. Eenmaal thuis was Daan erg overstuur en hadden we de hechting gemist. Rachel heeft ons hier goed bij geholpen. Het leren dragen in de draagdoek heeft bijgedragen bij het opnieuw hechten met onze zoon en is hij veel rustiger. Bedankt Rachel!
Sabine van der Hoek Janssen
Praktisch en mooi
De Marsupi draagzak bevalt heel erg goed. Mijn baby en ik vinden hem erg praktisch. Hij is snel aan (en uit), kan gewassen worden en koud gedroogd, dus met een beetje (melk) spuug of spuitluietr heb je met een halve dag weer een schone draagzak. En hij staat ook nog eens heel mooi, en is niet ingewikkeld in gebruik.
Liesbeth
Wat een goede service
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen. Nogmaals bedankt!
Mireille
Superservice
Superservice, persoonlijke aandacht!
Martin van Dam
Goed advies en persoonlijke service
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Bianca
De beste
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
Dominique
Wat een fijne jas!
Na overleg met Rachel gekozen voor een Mamalila jas. Rachel is heel vriendelijk in het contact en beantwoordt gewoon alle vragen die ik had. De jas zelf zit heerlijk (ik heb al diverse draagjassen geprobeerd) en valt mooi. Ik kan deze jas zeker aanraden!
Do
Blij mee!
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
Meggie
Tula draagzak is erg handig!
Rachel gaf laatst een workshop in Veenendaal, helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Daarom heb ik haar telefonisch om advies gevraagd, naar aanleiding daarvan heb ik 2 draagzakken gehuurd én uitgeprobeerd. Al snel waren mijn man en ik overtuigd, wat is de Tula een handige draagzak! Naar aanleiding van het uitproberen hebben we hem gehouden. Rachel bedankt voor het meedenken en ook het checken via de foto's of ik de Tula goed had ingesteld.
Annelieke De Jong Harrijvan

VIP coaching - voor een hechte band en een tevreden baby