dragen in uw praktijk

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dragen kan een krachtig hulpmiddel zijn voor de cliënten in uw praktijk. Een greep uit de mogelijkheden:

Een tweeling, een rolstoel en schouderklachten: zo opgelost!
Een tweeling, een rolstoel en schouderklachten: zo opgelost!

* Een persoonlijk consult in uw praktijk of bij u op de afdeling. De cliënt schetst de hulpvraag en met zijn drieën zoeken we naar een oplossing op maat. U kent de bijzonderheden, ik de mogelijkheden.

* Een workshop voor uw cliënten. Met name voor verloskundige praktijken is dit een prachtige manier om moeders en vaders kennis te laten maken met dragen, en te zorgen dat zij vanaf het begin verantwoord en met plezier hun kindjes kunnen dragen. U heeft er geen omkijken naar – jullie zorgen voor de ruimte, ik zorg voor de workshop en het pr-materiaal.

* Een praktische scholing aan alle medewerkers, zodat zij zelf alert zijn op de mogelijkheden van het gebruik van een draagdoek of -zak. In eenvoudige situaties kunnen zij dan ook zelf hulp bieden aan de ouders.

Een workshop voor leidsters in de kinderopvang of anderen die rechtstreeks met baby’s werken.

* Een studiedag over hechting en het belang van lichaamscontact voor de ontwikkeling, waarin ook praktische handvatten worden aangereikt voor het ondersteunen van ouders en het aanpassen van het beleid zodat lichaamscontact de standaard wordt. Deze dag kan in samenwerking met GZ-psycholoog Marilene de Zeeuw of Yolanda Wolda van praktijk Babybonding worden gegeven.

Neem contact met me op voor deze en andere mogelijkheden. Ik kom graag langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Aanbevelingen:

“Rachels specialiteiten zijn een toevoeging op ons werk!” 
Creation verloskundigen Veenendaal

“Ik werk als fysiotherapeut en behandelaar van veel bekkenklachten graag met Rachel samen; ze heeft altijd wel een oplossing. Fijn zo iemand in de buurt!”
Hans Sluijters, Fysio Sluijters in Boxtel

Sinds een aantal jaren werk ik op een hele prettige manier samen met Rachel.  Tijdens het borstvoedingscafé heeft ze verschillende keren een presentatie/workshop verzorgd, waarin ze vertelde over hechting en dragen. Dat was ook voor mij heel leerzaam! Rachel is zeer deskundig en ik heb enorm veel waardering voor haar betrokken, zorgzame en warme houding. Moeders die interesse of vragen hebben stuur ik dan ook graag naar haar door.
Lidwine Schoonhoff, preverbaal logopedist | borstvoedingsdeskundige Borstvoeding Brabant