draagconsult (midden Brabant)

Geschatte leestijd: 3 minuten

Met een consult haal je meer uit je draagdoek of draagzak. Je weet hoe je veilig kunt dragen, en hoe je het prettig maakt voor jezelf en je baby.

In veel andere landen leren kinderen al van jongsaf aan hun broertjes en zusjes te dragen. In onze cultuur is dat niet zo gewoon. Het is soms moeilijk om er hulp bij te krijgen; winkelpersoneel kan er vaak ook niet mee omgaan.

Tijdens een consult oefenen in het begin met speciale poppen, die net zo aanvoelen als een baby. Als je je zeker genoeg voelt, kun je het proberen met je eigen kindje. Een online consult is een prima alternatief in deze tijd.

draagconsult Boxtel den Bosch Eindhoven Tilburg
draagzak consult kiezen

Eigen babydrager 

Misschien heb je een prima doek of draagzak gekocht, maar kun je er niet mee overweg. Of je blijft je onzeker voelen over hoe je baby erin zit. Of je wilt een nieuwe knoop leren. Tijdens het consult oefenen we het in- en uitdoen van je baby, het afstellen van je draagzak of het knopen van je doek. Ik kan je ook helpen met al je vragen – hoe vaak en hoe lang mag mijn kindje erin, hoe warm kleed ik hem?

Draagdoek voor je buik

Ook kan ik je leren hoe je je zwangere lijf kunt ondersteunen met een draagdoek.

Babydrager kopen

Je kunt bij mij ook een draagdoek of draagzak kopen. Ik neem de tijd voor je. Je kunt de dragers bekijken en passen. En je gaat niet de deur uit voordat je de drager ook echt kunt gebruiken! Je krijgt advies over de keuze van een drager vanuit jouw persoonlijke situatie. Waarvoor wil je de drager gebruiken, hoe is de lichaamsbouw van jou en je kindje, heeft een van jullie klachten, heeft je kindje een voorkeurshouding?

Met mijn ervaring lukt het zelfs in bijzondere situaties meestal om een passende doek of draagzak te vinden: van bekkeninstabiliteit tot een tweeling! 

Hoe lang duurt het consult?

In veel gevallen lukt het om in een half uur tot een uur tot de keuze van een draagzak te komen en deze goed te kunnen gebruiken. Een draagdoek leren knopen zonder ervaring duurt vaak wat langer: anderhalf tot twee uur. Vaak komen er toch veel vragen boven en duurt het consult langer dan je denkt!

Tarieven

De kosten van een consult zijn €60,- per uur (voor één of twee personen). Een gemiddeld consult van anderhalf uur kost dus €90,-. Op zaterdag en in de avonden reken ik een toeslag van €10,- per uur. Als je een babydrager aanschaft is het eerste half uur consult gratis – het is de service die hoort bij de aanschaf van je doek.

Woon je in een straal van 30 km vanaf Boxtel, dan kan ik ook bij jou aan huis komen. De voorrijdkosten zijn €40,-, en binnen de gemeente Boxtel €20,-.

Wil jij ook een graag een babydrager en goed advies?

Bel of mail mij (bij huisbezoek vooraf contact opnemen), of boek direct via onderstaande knop.