voordelen van een draagdoek of draagzak

Herken je dit?

  • Je baby wil alleen maar bij jou zijn.
  • Je wil je baby graag álles bieden dat hij nodig heeft, maar je hebt nog meer te doen.
  • Je baby heeft reflux, huilt heel veel of slaapt nooit overdag- en je bent aan het einde van je latijn.
  • Je peuter heeft altijd nét een poepbroek als de baby huilt.
  • Je maakt je soms zorgen of het wel goed komt met de hechting van je baby.
draagdoeken draagconsult Storchenwiege geweven draagdoek Moby wrap Didymos

Dan is er nu een heel handige uitvinding : de babydrager! En het mooiste is: het is ook nog eens heel goed voor je baby.

draagdoeken geweven draagdoek Storchenwiege wikkeldoek Didymos Moby wrap Mnaduca
lekker dicht bij papa of mama

Lichaamscontact
Sinds het begin van de mensheid werden baby´s tot in hun peutertijd gedragen. Dat was ook wel nodig. In die verre prehistorie was het niet veilig om een baby alleen achter te laten. Biologisch gezien zijn baby´s dan ook geen ‘nestblijvers’ zoals poesjes, of ‘nestvlieders’ zoals veulens. Nee, onze kinderen zijn ‘moederblijvers’, net als babyaapjes. In onze armen vinden ze bescherming, liefde, voeding en beweging. Ook nu nog, nu we veilige slaapkamers en wandelwagens hebben, hebben baby´s veel behoefte aan lichaamscontact en beweging. Dat merk je ook, want gedragen baby’s zijn meestal rustig en tevreden.

Vertrouwd
Het dragen is eigenlijk een logisch vervolg op de zwangerschap. De baby voelt dezelfde bewegingen en hoort dezelfde geluiden als voor de geboorte: de hartslag en het darmgerommel van de ouder en de stemmen van de rest van het gezin.

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt meer en meer hoe belangrijk dit intieme contact is voor baby’s. Lichaamscontact blijkt bijvoorbeeld goed voor de ontwikkeling van het babybrein. Het remt de afgifte van stresshormonen en bevordert juist de afgifte van kalmerende hormonen, en dat maakt dat het babybrein zich goed kan ontwikkelen – zonder risico op latere stressgevoeligheid of ziekte. Allerlei lichaamsfuncties zijn stabieler als een baby zich dichtbij de moeder of vader bevindt. Ze kunnen hun hartslag, ademhaling en temperatuur beter reguleren en groeien beter.

Veilige leeromgeving
Baby’s leren heel veel vanaf hun gezellige plekje op ooghoogte. Ze zien niet alleen maar knieën, maar krijgen een goed beeld van hun omgeving en de gebeurtenissen om hen heen. Ze leggen gemakkelijk contact en kunnen zich daar ook weer zo van afschermen door hun hoofdje veilig tegen mama’s of papa’s schouder weg te draaien.

Een hechte band
Een gedragen baby hoeft zich maar minimaal in te spannen om duidelijk te maken dat hij honger heeft, of een vieze luier. Ouders en baby leren elkaars signalen zo snel kennen en er ontstaat een diepe band. De baby leert erop te vertrouwen dat zijn ouders zijn behoeftes erkennen en vervullen. Ook als het niet altijd lukt om te ontdekken wat de behoefte is, voelt de baby dat de ouders er voor hem zijn. Hij voelt zich veilig. Dit legt de basis voor een gezond vertrouwen in de wereld en zichzelf.

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een draagdoek of draagzak? Kijk in de winkel of maak een afspraak met me.

Tula wonder grijs ecru
koester wat je dierbaar is

Nog meer weten?

Als je nog meer wilt weten, kun je ook:

Een workshop bezoeken.

Kijken bij mijn artikelen.

Nog een interessant artikel lezen op de website van Kiind.

Snuffelen bij mijn Links.

 

GRATIS mindfulness oefening voor contact met je baby

Deel je ervaring

Laat een review achter

Super ondersteuning
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
Eline Tjallinks
Hechting nodig na lange tijd in ziekenhuis
Onze Daan heeft een aangeboren hartafwijking en na de geboorte veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht. Eenmaal thuis was Daan erg overstuur en hadden we de hechting gemist. Rachel heeft ons hier goed bij geholpen. Het leren dragen in de draagdoek heeft bijgedragen bij het opnieuw hechten met onze zoon en is hij veel rustiger. Bedankt Rachel!
Sabine van der Hoek Janssen
Praktisch en mooi
De Marsupi draagzak bevalt heel erg goed. Mijn baby en ik vinden hem erg praktisch. Hij is snel aan (en uit), kan gewassen worden en koud gedroogd, dus met een beetje (melk) spuug of spuitluietr heb je met een halve dag weer een schone draagzak. En hij staat ook nog eens heel mooi, en is niet ingewikkeld in gebruik.
Liesbeth
Wat een goede service
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen. Nogmaals bedankt!
Mireille
Superservice
Superservice, persoonlijke aandacht!
Martin van Dam
Goed advies en persoonlijke service
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Bianca
De beste
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
Dominique
Wat een fijne jas!
Na overleg met Rachel gekozen voor een Mamalila jas. Rachel is heel vriendelijk in het contact en beantwoordt gewoon alle vragen die ik had. De jas zelf zit heerlijk (ik heb al diverse draagjassen geprobeerd) en valt mooi. Ik kan deze jas zeker aanraden!
Do
Blij mee!
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
Meggie
Tula draagzak is erg handig!
Rachel gaf laatst een workshop in Veenendaal, helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Daarom heb ik haar telefonisch om advies gevraagd, naar aanleiding daarvan heb ik 2 draagzakken gehuurd én uitgeprobeerd. Al snel waren mijn man en ik overtuigd, wat is de Tula een handige draagzak! Naar aanleiding van het uitproberen hebben we hem gehouden. Rachel bedankt voor het meedenken en ook het checken via de foto's of ik de Tula goed had ingesteld.
Annelieke De Jong Harrijvan

VIP coaching - voor een hechte band en een tevreden baby