babydragen in de zomer

Geschatte leestijd: 3 minuten

dragen in de zomer draagdoek sling ezeeDragen in de zomerperiode is heerlijk: je hoeft maar weinig kleren aan en er is vanzelf veel huidcontact. Maar let wel op als de temperatuur oploopt!

* Als je een kindje bij je draagt voel je heel goed hoe warm hij is. Huilt hij veel of is hij juist té rustig? Volg je gevoel en haal hem uit de doek: “better safe than sorry”.

* Als je je kindje op je buik of heup draagt, zie je ook of hij rood is of zweet. Als hij op je rug zit, kun je de mensen om je heen vragen om af en toe een kijkje te nemen.

* Krijgen jullie het te heet, dan is een pauze op zijn plaats. Als je een lange draagdoek hebt, kun je er een hangmat van knopen zodat je kindje veilig en koel ligt. Ook als picknickkleed of schaduwdoek is een draagdoek prima te gebruiken!

* Wat doe je je kindje aan? Kies dunne luchtige kleding, bijvoorbeeld van linnen. Een rompertje of zelfs alleen een luiertje (of helemaal bloot) is fijn. Denk aan zonnebrand en een zomerhoedje (met klep of rand). Je kunt ook een paraplu of parasol gebruiken om je kleintje te beschermen tegen de zon tijdens het dragen. Eventueel kun je een spuugdoekje tussen jou en je kindje dragen tegen het ergste zweet.

* Koel jezelf en je kindje af en toe met een hydrofiel die je even onder de koude kraan houdt.

* Welke draagdoek is het beste? Je kunt een speciale dunne zomer draagdoek of ringsling aanschaffen, maar dat is niet per se nodig: een geweven doek, ringsling of (dunne) draagzak van natuurlijke materialen volstaat meestal. Knoop je lange doek liefst enkellaags. Er zijn draagzakken met luchtig gaas in het rugpand: de Ergobaby adapt, Tula voor baby’s en Tula voor peuters. Een tricot doek is het warmste draagsysteem, omdat je altijd 3 lagen om het kindje heen moet doen (voor de veiligheid). Een tricot doek is dus niet zo’n goede keus op warme dagen. Een doek met bamboe is wel iets koeler. Ook baby inserts kunnen erg warm zijn.

zomer draagdoek zolowear mesh sling* Ook praktisch: een ringsling voor in het water. Van luchtige en snel drogende mesh – zeker ook bruikbaar buiten het water!

* Wees voorzichtig met gebruiken van het slaapkapje van de draagzak, het kan er erg warm onder worden.

* Baby’s hebben extra vocht nodig in de warme tijd. Zij verliezen relatief meer vocht dan een volwassene. Bied wat vaker de borst aan en drink zelf voldoende. Grotere baby’s en baby’s die de fles krijgen kun je regelmatig water aanbieden.

zonnehoedje baby manymonths MaM* Probeer de zon te mijden tijdens de warmste uren van de dag. Zoek de schaduw op.

* Benut de vroege ochtend als je dingen moet/ wilt doen, het is dan vaak nog heerlijk koel. In de middag doet een lauw badje (met wat muntblaadjes), voetenbad of douche wonderen voor jullie allebei!

* Nog een tip: leg een fles water een nachtje in de vriezer en plaats hem dan voor een ventilator: goedkope airco ;-)!

* Vrouwen over de hele wereld dragen hun kleintjes, en op veel plaatsen is het het hele jaar door warm of zelfs heet. Een baby kan daar in principe tegen, als je let op bovenstaande zaken.
Veel plezier met dragen!

Wil je meer weten over dragen in de zomer, neem dan contact op.