babydragen in de zomer

dragen in de zomer draagdoek sling ezeeDragen in de zomerperiode is heerlijk: je hoeft maar weinig kleren aan en er is vanzelf veel huidcontact. Maar let wel op als de temperatuur oploopt!

* Als je een kindje bij je draagt voel je heel goed hoe warm hij is. Huilt hij veel of is hij juist té rustig? Volg je gevoel en haal hem uit de doek: “better safe than sorry”.

* Als je je kindje op je buik of heup draagt, zie je ook of hij rood is of zweet. Als hij op je rug zit, kun je de mensen om je heen vragen om af en toe een kijkje te nemen.

* Krijgen jullie het te heet, dan is een pauze op zijn plaats. Als je een lange draagdoek hebt, kun je er een hangmat van knopen zodat je kindje veilig en koel ligt. Ook als picknickkleed of schaduwdoek is een draagdoek prima te gebruiken!

* Wat doe je je kindje aan? Kies dunne luchtige kleding, bijvoorbeeld van linnen. Een rompertje of zelfs alleen een luiertje (of helemaal bloot) is fijn. Denk aan zonnebrand en een zomerhoedje (met klep of rand). Je kunt ook een paraplu of parasol gebruiken om je kleintje te beschermen tegen de zon tijdens het dragen. Eventueel kun je een spuugdoekje tussen jou en je kindje dragen tegen het ergste zweet.

* Koel jezelf en je kindje af en toe met een hydrofiel die je even onder de koude kraan houdt.

* Welke draagdoek is het beste? Je kunt een speciale dunne zomer draagdoek of ringsling aanschaffen, maar dat is niet per se nodig: een geweven doek, ringsling of (dunne) draagzak van natuurlijke materialen volstaat meestal. Knoop je lange doek liefst enkellaags. Er zijn draagzakken met luchtig gaas in het rugpand: de Ergobaby adapt, Tula voor baby’s en Tula voor peuters. Een tricot doek is het warmste draagsysteem, omdat je altijd 3 lagen om het kindje heen moet doen (voor de veiligheid). Een tricot doek is dus niet zo’n goede keus op warme dagen. Een doek met bamboe is wel iets koeler. Ook baby inserts kunnen erg warm zijn.

zomer draagdoek zolowear mesh sling* Ook praktisch: een ringsling voor in het water. Van luchtige en snel drogende mesh – zeker ook bruikbaar buiten het water!

* Wees voorzichtig met gebruiken van het slaapkapje van de draagzak, het kan er erg warm onder worden.

* Baby’s hebben extra vocht nodig in de warme tijd. Zij verliezen relatief meer vocht dan een volwassene. Bied wat vaker de borst aan en drink zelf voldoende. Grotere baby’s en baby’s die de fles krijgen kun je regelmatig water aanbieden.

zonnehoedje baby manymonths MaM* Probeer de zon te mijden tijdens de warmste uren van de dag. Zoek de schaduw op.

* Benut de vroege ochtend als je dingen moet/ wilt doen, het is dan vaak nog heerlijk koel. In de middag doet een lauw badje (met wat muntblaadjes), voetenbad of douche wonderen voor jullie allebei!

* Nog een tip: leg een fles water een nachtje in de vriezer en plaats hem dan voor een ventilator: goedkope airco ;-)!

* Vrouwen over de hele wereld dragen hun kleintjes, en op veel plaatsen is het het hele jaar door warm of zelfs heet. Een baby kan daar in principe tegen, als je let op bovenstaande zaken.
Veel plezier met dragen!

Wil je meer weten over dragen in de zomer, neem dan contact op.

GRATIS mindfulness oefening voor contact met je baby

Deel je ervaring

Laat een review achter

Super ondersteuning
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
Eline Tjallinks
Hechting nodig na lange tijd in ziekenhuis
Onze Daan heeft een aangeboren hartafwijking en na de geboorte veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht. Eenmaal thuis was Daan erg overstuur en hadden we de hechting gemist. Rachel heeft ons hier goed bij geholpen. Het leren dragen in de draagdoek heeft bijgedragen bij het opnieuw hechten met onze zoon en is hij veel rustiger. Bedankt Rachel!
Sabine van der Hoek Janssen
Praktisch en mooi
De Marsupi draagzak bevalt heel erg goed. Mijn baby en ik vinden hem erg praktisch. Hij is snel aan (en uit), kan gewassen worden en koud gedroogd, dus met een beetje (melk) spuug of spuitluietr heb je met een halve dag weer een schone draagzak. En hij staat ook nog eens heel mooi, en is niet ingewikkeld in gebruik.
Liesbeth
Wat een goede service
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen. Nogmaals bedankt!
Mireille
Superservice
Superservice, persoonlijke aandacht!
Martin van Dam
Goed advies en persoonlijke service
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Bianca
De beste
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
Dominique
Wat een fijne jas!
Na overleg met Rachel gekozen voor een Mamalila jas. Rachel is heel vriendelijk in het contact en beantwoordt gewoon alle vragen die ik had. De jas zelf zit heerlijk (ik heb al diverse draagjassen geprobeerd) en valt mooi. Ik kan deze jas zeker aanraden!
Do
Blij mee!
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
Meggie
Tula draagzak is erg handig!
Rachel gaf laatst een workshop in Veenendaal, helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Daarom heb ik haar telefonisch om advies gevraagd, naar aanleiding daarvan heb ik 2 draagzakken gehuurd én uitgeprobeerd. Al snel waren mijn man en ik overtuigd, wat is de Tula een handige draagzak! Naar aanleiding van het uitproberen hebben we hem gehouden. Rachel bedankt voor het meedenken en ook het checken via de foto's of ik de Tula goed had ingesteld.
Annelieke De Jong Harrijvan

VIP coaching - voor een hechte band en een tevreden baby