Coaching ‘handsfree hechting’

Geschatte leestijd: 6 minuten

Mínder zorgen, twijfel en onzekerheid

Méér verbinding, plezier en genieten van een hechte band met jouw tevreden baby

Herken je dit?

  • Een goede hechting met jouw baby, zodat die zich veilig en geliefd voelt, is voor jou het állerbelangrijkste.
  • Je wilt je baby graag de best mogelijke start geven, maar soms valt het echt niet mee.
  • Je verlangt ernaar moeder te kunnen zijn vol zelfvertrouwen, liefde en ontspanning.
  • Je voelt je soms best wel onzeker en alleen – je zou willen dat er iemand was die echt begreep wat jij doormaakt
  • En misschien kijk je wel met verdriet en pijn terug op je vorige kraamtijd of bevalling: heb je je overrompeld gevoeld of uit je kracht, of huilde je baby veel.

Wil jij hierin NU verandering brengen?

Wil je áf van het gepieker en de zorgen, en toe naar zelfvertrouwen, zekerheid en genieten? Wil jij je kansen op een postpartum depressie, een huilbaby of een vroeggeboorte flink kleiner maken?

Ik help je graag op weg naar je eigen intuïtie en kracht, want het antwoord zit in jou :-).

Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden. In de 18 jaar dat ik moeders begeleid, heb ik het zo vaak gehoord: “als ik dát nou eerder had geweten!”

Niet alleen

Graag help ik jou de draadjes in je hoofd ontvlechten. Zoek jij iemand die je helpt om vertrouwen te krijgen dat je de juiste keuzes maakt? Wil je de zekerheid dat het helemaal goed komt met de hechting met je baby, dat je je baby begrijpt en aanvoelt? En dat jullie als partners, als gezin, elkaar vast blijven houden in dat woelige eerste jaar?

Rachel met haar gezin

Ik ben Rachel Verweij (ir.), hechtingscoach, draagconsulent en moeder van drie, en ik help ouders naar een hechte band en een tevreden baby.

Met inmiddels bijna 20 jaar ervaring in het begeleiden van jonge ouders, heb ik héél veel verschillende situaties voorbij zien komen. Veel dingen zijn universeel: alle baby’s hebben dezelfde basisbehoeften. Dat wordt wel de ‘blauwdruk’ genoemd.

Ik lever de snelle route, zonder heel veel uitzoekwerk en leeswerk. Zodat jij tijd en energie overhoudt en je je kunt concentreren op je baby en elkaar. Ik gun ouders en baby zó erg een goede start. Ik weet dat het kan!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier mijn online presentatie: “Hoe je vol zelfvertrouwen een hechte band krijgt en een tevreden baby, zonder je zorgen te maken of je het wel goed doet.

Wil je graag mijn begeleiding? Dit kan ik je het volgende bieden:

Coaching 1: Meer zekerheid

Voor wie?

Een buitenstaander zal zeggen dat het allemaal prima gaat met jou en je baby, en ergens weet je ook wel dat het goed zit. Maar je mist zekerheid en vertrouwen in jezelf als moeder. In dit traject geef ik jou een zetje. Ik beantwoord je vragen, maar vooral help ik je om het vertrouwen in jezelf weer te voelen. Ik help je prioriteiten stellen en voor jezelf zorgen in deze drukke en bijzondere fase.

Dit traject is ook geschikt als je keuzes moet maken, bijvoorbeeld omtrent de kinderopvang, of als jij en je partner niet helemaal op één lijn zitten.

Wat houdt het in?

Het traject bestaat uit 2 coachingsgesprekken, live of online. Tussendoor kun je altijd vragen stellen via mail of Whatsapp. Ook krijg je, afhankelijk van wat je nodig hebt, informatie op papier, een oefening voor thuis, leestips en/of een mooie oppepper voor op je koelkastdeur.

De prijs voor dit traject is € 295,-

Als je nog behoefte hebt aan een extra gesprek of een draagconsult spreken we dat los af.

Coaching 2: Probleem oplossen

Voor wie?

Het loopt niet lekker met jou en je baby. Je baby is onrustig, heeft reflux, huilt veel en/of slaapt weinig. Je hebt het er zwaar mee, en hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Soms lijden zelfs je gevoelens voor je baby eronder.

In dit traject gaan we samen in kaart brengen wat er speelt, een helder stappenplan maken – en de stappen ook opvolgen. De ervaring leert dat een oplossing meestal op meerdere niveau’s ligt: voeding en slapen van de baby, omgaan met (medische) adviezen, het gevoel voor je baby, je eigen stress-levels, steun van je omgeving etc. Dit wordt gaandeweg vanzelf duidelijk. Het dragen en goed (kinestetisch) hanteren van de baby is meestal onderdeel van de oplossing.

Wat houdt het in?

Het traject bestaat uit 4 of 5 gesprekken/consulten, in het begin liefst live. Tussendoor houden we steeds contact over het effect van de stappen die je zet. Je kunt altijd vragen stellen via mail of Whatsapp. Ook krijg je, afhankelijk van wat je nodig hebt, informatie op papier, een oefening voor thuis, leestips en/of een mooie oppepper voor op je koelkastdeur.

De prijs voor dit traject is € 595,-

Als je nog behoefte hebt aan een extra gesprek of een draagconsult spreken we dat los af.

Coaching 3: VIP-coaching: een hechte band vanaf de zwangerschap

Voor wie?

Je bent zwanger en je wilt je graag optimaal voorbereiden. Je wilt je kansen op bijvoorbeeld een huilbaby, postnatale depressie of vroeggeboorte flink verkleinen. En vooral wil je graag genieten van een hechte band met je baby!

Dit traject is ook geschikt als het niet zo lekker met je gaat. Je merkt dat je het lastig vindt om je te hechten aan de baby in je buik, om wat voor reden dan ook, of je wilt graag dat het anders gaat dan tijdens je vorige zwangerschap. Misschien komen er herinneringen terug: heb je je overrompeld gevoeld of uit je kracht.

Wat houdt het in?

Tijdens de zwangerschap

Regie nemen: jouw lijf, jullie baby.

Verwerking van je eerdere ervaring. Je gaat je voorbereiden op een bevalling, gouden uur en kraamtijd die écht passen bij jullie. Je maakt een ‘geboorteplan-plus’: het hechtingsplan. Je gaat meer contact ervaren met de baby in jouw buik, en met elkaar. En als je lijf het zwaar krijgt, leer je het te ondersteunen met een draagdoek.

In de kraamtijd

Een hechte band met je baby

In de roller-coaster van de kraamtijd kun je op me bouwen. Je krijgt begeleiding bij het zoeken van een ritme, omgaan met huilen, voeden en slapen. Je weet zeker dat je je baby altijd kunt dragen op een prettige, ergonomische en veilige manier. Je kunt al je zorgen bespreken en kunt genieten van deze bijzondere én zware tijd.

Na drie maanden

Balans tussen hechten en ontdekken

Je leert wat je kunt verwachten in de rest van het eerste jaar met je baby en hoe je jullie hechte band kunt laten groeien. Natuurlijk weet je ook zeker dat je je baby prettig kunt blijven dragen als ze groter wordt en meer interesse krijgt in haar omgeving.

BONUS

  1. Tijdens het hele proces ben ik er voor jullie. We maken regelmatig een afspraak voor (telefonische) coaching: je hebt altijd de mogelijkheid om vragen te stellen – of gewoon even een luisterend oor.
  2. Een draagdoek of draagzak naar keuze (waarde tot €179,-)
  3. Draagjas naar keuze (waarde tot €329,-)


De prijs voor dit traject is € 1997,-

Hiervoor krijg je een privé hechtingscoach en draagconsulent tot jouw beschikking gedurende de laatste maanden van je zwangerschap en het woelige eerste trimester. In overleg is het mogelijk delen van het traject af te nemen, bijvoorbeeld als jouw baby al geboren is.

Werkt het wel in mijn situatie?

Heb jij een medisch bijzondere situatie? Dan begeleid ik jou graag samen met een zeer kundige medisch bioloog: Marianne Bleumink., en/of met lactatiekundige Marianne Vanderveen. Samen zorgen we ervoor dat jij kunt begrijpen en accepteren wat in je lijf aan de hand is. We maken een voorstel op maat. De begeleiding bij de hechting is perfect afgestemd op jouw medische situatie! 

Wil je weten of het inderdaad ook in jouw situatie zinvol is om je door mij te laten begeleiden? Vraag dan gewoon een gesprek aan – geheel vrijblijvend. Hier kun je een afspraak maken in mijn agenda. Wie weet wat het je brengt 🙂

Oei, dat is wel veel geld ?!?

Klopt. Het is veel. Maar: het is het alleszins waard! Hoeveel is het waard als je baby zich veilig en geborgen voelt? Als de borstvoeding slaagt? Als jullie als partners verbondenheid blijven voelen? Als je baby niet overmatig gaat huilen? Als je de beste basis legt voor jullie leven als gezin? Een basis waarvan je zelfs in de puberteit de vruchten zult gaan plukken?

Onderzoek laat zien, dat kinderen die veilig gehecht zijn, het later op allerlei vlakken in het leven beter doen. Ook zijn ze gemakkelijker op te voeden voor ouders, simpelweg omdat je elkaar beter ‘verstaat’.

Bovendien: je kunt wellicht besparen op andere uitgaven. Op baby uitzet lijstjes staan allerlei onzinnige dingen. Sommige ouders besluiten dat ze die dure babykamer niet nodig hebben, en ook de buggy kan vaak goedkoper. Investeren in jullie band is vele malen belangrijker dan investeren in spullen voor je baby.