Een draagdoek voor je buik

Tijdens je zwangerschap kun je het soms best zwaar hebben. Je bent moe, hebt pijn aan je buik en banden. Je verlangt er soms naar om weer even je gewone lijf zonder buik terug te hebben. Dan kan het fijn zijn om te leren hoe je je lichaam kunt ondersteunen met je draagdoek.

Voor wie?

Deze knooptechnieken zijn heel fijn als je:

  • last hebt van je bekken/ SI gewricht/ schaambeen
  • een zware buik hebt (veel vruchtwater/ meerling)
  • ademnood hebt of beurse ribben
  • druk bent, bijvoorbeeld omdat je oudere kindjes rond hebt lopen

Je kunt je buik ondersteunen vanaf het moment dat je ongeveer 30 weken zwanger bent. Eerder kan soms ook: als je veel (bekken)klachten hebt, snel een grote buik hebt of als je vooral steun zoekt op andere plekken dan je buik.

De technieken zijn bedoeld als extra ondersteuning op de onvermijdbare drukke momenten. Ze zijn niet bedoeld om te zorgen dat je méér werk kunt doen ;-).

Opleiding tot ‘FTZB consulent’ (knoopwijzen voor zwangeren). Rachel is vierde van rechts.

Hoe dan?

Je leert 6 verschillende technieken om je lichaam te ondersteunen. Iedere techniek geeft weer op een andere manier steun. Ze helpen je houding ondersteunen, zodat je beter rechtop kunt lopen (met een minder holle rug) en makkelijker adem kunt halen. Veel technieken geven ook steun aan je zware buik, of tillen je zware borsten wat op. Ervaar het zelf!

draagdoek buik dragen zwangerschap
Petra had erg veel baat bij deze knooptechniek

Tarieven
De kosten van een consult zijn €50,- per uur. Een gemiddeld consult van twee uur kost dus €100,-. Op zaterdag en in de avonden reken ik een toeslag van €10,- per uur. Als je een babydrager aanschaft is het eerste half uur consult gratis – het is de service die hoort bij de aanschaf van je doek.

Woon je in een straal van 30 km vanaf Boxtel, dan kan ik ook bij jou aan huis komen. De voorrijdkosten zijn €40,-, en binnen de gemeente Boxtel €20,-.

GRATIS mindfulness oefening voor contact met je baby

Deel je ervaring

Laat een review achter

Super ondersteuning
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
Eline Tjallinks
Hechting nodig na lange tijd in ziekenhuis
Onze Daan heeft een aangeboren hartafwijking en na de geboorte veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht. Eenmaal thuis was Daan erg overstuur en hadden we de hechting gemist. Rachel heeft ons hier goed bij geholpen. Het leren dragen in de draagdoek heeft bijgedragen bij het opnieuw hechten met onze zoon en is hij veel rustiger. Bedankt Rachel!
Sabine van der Hoek Janssen
Praktisch en mooi
De Marsupi draagzak bevalt heel erg goed. Mijn baby en ik vinden hem erg praktisch. Hij is snel aan (en uit), kan gewassen worden en koud gedroogd, dus met een beetje (melk) spuug of spuitluietr heb je met een halve dag weer een schone draagzak. En hij staat ook nog eens heel mooi, en is niet ingewikkeld in gebruik.
Liesbeth
Wat een goede service
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen. Nogmaals bedankt!
Mireille
Superservice
Superservice, persoonlijke aandacht!
Martin van Dam
Goed advies en persoonlijke service
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Bianca
De beste
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
Dominique
Wat een fijne jas!
Na overleg met Rachel gekozen voor een Mamalila jas. Rachel is heel vriendelijk in het contact en beantwoordt gewoon alle vragen die ik had. De jas zelf zit heerlijk (ik heb al diverse draagjassen geprobeerd) en valt mooi. Ik kan deze jas zeker aanraden!
Do
Blij mee!
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
Meggie
Tula draagzak is erg handig!
Rachel gaf laatst een workshop in Veenendaal, helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Daarom heb ik haar telefonisch om advies gevraagd, naar aanleiding daarvan heb ik 2 draagzakken gehuurd én uitgeprobeerd. Al snel waren mijn man en ik overtuigd, wat is de Tula een handige draagzak! Naar aanleiding van het uitproberen hebben we hem gehouden. Rachel bedankt voor het meedenken en ook het checken via de foto's of ik de Tula goed had ingesteld.
Annelieke De Jong Harrijvan

VIP coaching - voor een hechte band en een tevreden baby