workshop in de kinderopvang

In de kinderopvang is het niet eenvoudig om baby’s alle aandacht te geven die ze nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat het niveau van het stresshormoon cortisol hoger is bij baby’s in de opvang, dan bij baby’s thuis. Het gebruik van een draagdoek of –zak helpt om aan de behoefte aan geborgenheid van de baby tegemoet te komen. Tegelijkertijd heb je je handen vrij voor de verzorging van de andere kinderen!
Die ene stille baby, of juist die baby die zo vaak huilt, komt eindelijk aan zijn trekken. Het is verder een praktische manier om een baby vast te houden, bijvoorbeeld tijdens een uitje of tijdens de lunch met de grotere kinderen.

draagdoek kinderopvang
kindje op de heup, handen vrij

Waarom dragen?

Baby’s hebben veel behoefte aan lichaamscontact. Het dragen van baby’s is een prachtig hulpmiddel om de hechting te bevorderen. In een Amerikaans onderzoek bij risico-moeders bleek dragen de veilige gehechtheid te verhogen van 38 naar 83%! In de kinderopvang heeft 42% van de kinderen een veilige gehechtheid met een leidster.

Dragen is daarnaast goed voor de motorische en hersenontwikkeling bij baby’s. Vanaf zijn veilige plekje op ooghoogte leert de baby veel over de wereld. De meeste baby’s zijn dan ook heel rustig en tevreden als ze worden gedragen.

Een leuke en praktische workshop

draagdoek kinderopvang
samen geconcentreerd oefenen

Tijdens een workshop in de kinderopvang komt eerst (kort) de theorie aan boord. Waarom zou je baby’s dragen, ergonomie voor baby en leidster, veiligheid, en de keuze van een handige draagdoek of draagzak. Daarna gaan we – in overleg- oefenen met 1 of enkele verschillende typen draagdoeken. Er is de mogelijkheid om vooral te proeven aan de verschillende modellen die er op de markt zijn, om later tot een goede keuze te kunnen komen voor de eigen situatie. In dat geval zullen de deelnemers de geoefende methodes wellicht niet voldoende beheersen om er veilig en verantwoord mee om te kunnen gaan. Er is ook de mogelijkheid om een keuze te maken en de workshop te concentreren op de gekozen knoopmethode. In het laatste geval is er meer tijd om te oefenen, waardoor de leidsters aan het einde voldoende ervaring hebben opgedaan om het dragen meteen in de praktijk te brengen. Ik denk graag met je mee over de beste invulling voor jullie locatie.

Details

Het programma kan in overleg worden afgestemd op de wensen van de deelnemers. Een draagworkshop duurt 2-4 uur, afhankelijk van de precieze vraag en groepsgrootte. Een indicatie van de kosten: €250-500. Het aantal deelnemers is maximaal 10. Grotere groepen zijn mogelijk, in samenwerking met een collega draagdoekconsulent of met een psycholoog, gespecialiseerd in hechting. Het is ook mogelijk een hele dag over hechting te organiseren, met workshops en theorie over hechting, lichaamscontact en draagdoeken. Hiervoor maak ik graag een offerte op maat.

Ben jij leidster in de kinderopvang en weet je jouw organisatie enthousiast te krijgen voor een workshop, dan krijg je van mij een draagdoek met 75% korting!

Voor meer informatie, prijzen of referenties kunt u contact opnemen.

GRATIS mindfulness oefening voor contact met je baby

Deel je ervaring

Laat een review achter

Super ondersteuning
Ik heb met 21 weken zwangerschap een consult gevolgd voor de knoopwijzen voor zwangeren. Een heel fijn consult met duidelijke uitleg. Hier ga ik zeker profijt van hebben als ik last heb van bekkenpijn. Je merkt dat Rachel heel veel kennis heeft en dat ze dit met veel plezier doet!
Eline Tjallinks
Hechting nodig na lange tijd in ziekenhuis
Onze Daan heeft een aangeboren hartafwijking en na de geboorte veel tijd in ziekenhuizen doorgebracht. Eenmaal thuis was Daan erg overstuur en hadden we de hechting gemist. Rachel heeft ons hier goed bij geholpen. Het leren dragen in de draagdoek heeft bijgedragen bij het opnieuw hechten met onze zoon en is hij veel rustiger. Bedankt Rachel!
Sabine van der Hoek Janssen
Praktisch en mooi
De Marsupi draagzak bevalt heel erg goed. Mijn baby en ik vinden hem erg praktisch. Hij is snel aan (en uit), kan gewassen worden en koud gedroogd, dus met een beetje (melk) spuug of spuitluietr heb je met een halve dag weer een schone draagzak. En hij staat ook nog eens heel mooi, en is niet ingewikkeld in gebruik.
Liesbeth
Wat een goede service
Wat ben je een fijne vrouw die echt mee denkt. Ik waardeer je persoonlijke aandacht/het mee denken/ en het snelle handelen. Nogmaals bedankt!
Mireille
Superservice
Superservice, persoonlijke aandacht!
Martin van Dam
Goed advies en persoonlijke service
Door de grote keuze aan draagzakken zag ik door de bomen het bos niet meer. Rachel heeft me heel goed advies gegeven op basis van mijn eisen. De keuze is op de Bondolino gevallen. Een heel fijne draagzak! Ik had hem snel in huis en met een persoonlijk kaartje erbij, super!
Bianca
De beste
Fantastisch geholpen door Rachel! Eerst samen mijn maten opgemeten (via Whatsapp) en daarna besteld. Doordat ik toch liever een ruimere wilde, later een grotere ontvangen, alles in goed en prettig overleg en zeer blij met mijn nieuwe jas waar mijn bijna peuter nog heerlijk in kan!
Dominique
Wat een fijne jas!
Na overleg met Rachel gekozen voor een Mamalila jas. Rachel is heel vriendelijk in het contact en beantwoordt gewoon alle vragen die ik had. De jas zelf zit heerlijk (ik heb al diverse draagjassen geprobeerd) en valt mooi. Ik kan deze jas zeker aanraden!
Do
Blij mee!
Heel blij met het consult en de draagdoek. Goede tips gehad en nu volop aan het genieten van het dragen.
Meggie
Tula draagzak is erg handig!
Rachel gaf laatst een workshop in Veenendaal, helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Daarom heb ik haar telefonisch om advies gevraagd, naar aanleiding daarvan heb ik 2 draagzakken gehuurd én uitgeprobeerd. Al snel waren mijn man en ik overtuigd, wat is de Tula een handige draagzak! Naar aanleiding van het uitproberen hebben we hem gehouden. Rachel bedankt voor het meedenken en ook het checken via de foto's of ik de Tula goed had ingesteld.
Annelieke De Jong Harrijvan

VIP coaching - voor een hechte band en een tevreden baby