Wat zeggen andere ouders?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tevreden? Hier kun je dat delen met andere ouders.

Filmpjes of een foto van je baby in de doek ontvang ik ook graag en plaats ik op mijn Facebook pagina. 

Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

 
 
 
 
 
Velden met een * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet getoond.
Het is mogelijk dat je bericht pas zichtbaar nadat wij deze hebben beoordeeld.
We behouden ons het recht voor om inzendingen te bewerken, te verwijderen of niet te publiceren.
112 berichten.
Lidwien schreef op 16 december 2014 om 08:06
Nogmaals bedankt voor je hulp en de snelle service! We hebben al lekker gewandeld de MaM 4 seizoenen draagjas en mijn zoon en ik vinden het helemaal geslaagd! Rachel heeft goed meegedacht over de juiste maat. Ook op de echt koude dagen warm genoeg als je er een dikke trui onder draagt.

Groeten Lidwien
Marijke schreef op 3 december 2014 om 16:22
Op internet had ik zelf ook wel naar de knopen gekeken, maar als Rachel mee kijkt, snap je pas echt hoe het moet. Tijdens de workshop rugdragen vond ik de sfeer heel goed, en de uitleg duidelijk. Ik moet nog wel veel oefenen, maar gelukkig geeft Rachel me nog wat tips.
Ze legt echt stap voor stap uit hoe je moet rugdragen (wij oefenden de fwcc en de ruck) en waar je op kan letten bij iedere stap. Met handige ezelsbruggetjes erbij etc.
Verder pakt ze het heel rustig en liefdevol aan. Als ze de pop in de draagdoek wikkelt lijkt het net een echte baby.
Joyce Glorius schreef op 2 december 2014 om 18:40
Na verschillende doeken te proberen tijdens het consult is het de Hop Tye geworden. Ons meisje heeft er al vele slaapjes in gedaan. Voor mij erg handig op de momenten dat ze een keer niet in haar eigen bedje wil slapen maar bij mama wil zijn. Ondertussen kan ik koken de was vouwen etc. Ideaal!
Dank je wel Rachel voor het fijn advies!
Groetjes Joyce Glorius
Cissy schreef op 21 november 2014 om 13:05
De draagzak is de beste aankoop die we hebben gedaan toen we een kindje kregen (we hebben een Manduca). Die zou eigenlijk op alle 'wat je moet aanschaffen voor je baby' lijstjes moeten staan! Als pasgeborene vond onze zoon het heerlijk; tegen een van ons aan gaf veel rust en geborgenheid. Het voelde goed om die nabijheid te kunnen bieden. En mama had 2 handen vrij, ook niet onhandig in die dagen... Nu (bijna 2) zit hij lekker op onze rug als we wandelen, of gewoon even aan het eind van de middag als een rustmomentje fijn is na een hele dag en vlak voor het eten. Doordat het gewicht op je heup rust en je de banden goed kan aantrekken, kan buikdragen trouwens ook nog steeds. Het is prettig dat Ingmar er goed in zit, en geen 'bungelende beentjes' heeft zoals bij veel dragers die je in de winkel kunt kopen.
Rachel nam uitgebreid de tijd toen we bij haar langs kwamen voor de aanschaf en het was echt een meerwaarde dat ze meekeek en adviseerde. De simpele tips ("hoe hoog?"; "je moet je kind een kusje kunnen geven op z'n voorhoofd") hielpen ons in het begin. Wij zijn echt meer dan tevreden, een aanrader!
Familie Maas schreef op 20 november 2014 om 19:08
Nogmaals super bedankt voor je hulp, je kennis die je deelt en niet te vergeten de gastvrijheid! Door enerzijds onwetendheid over dragen en anderzijds lichamelijke klachten besloten wij om niet zelf van alles uit te gaan zoeken maar meteen naar Rachel te gaan voor hulp. Naast een zeer gezellig consult hebben we ook nog eens super goed advies en uitleg gekregen over de verschillende draagdoeken en manieren van dragen. Wij stapten na een tijdje buiten met een hele mooie en prettige doek van Girasol die mijn man en ik beiden konden gebruiken. Inmiddels hebben wij hem een paar weken en de kinderwagen staat nog steeds op zolder. De draagdoek is (eenmaal doorhebbend hoe je moet knopen) simpel en snel om te knopen en zowel wij als onze dochter vinden het heerlijk om te dragen.
Dus die kinderwagen mag nog een tijdje boven blijven staan en Rachel je ziet ons terug als buikdragen op deze manier verleden tijd word en wij haar op een andere manier willen gaan dragen 😉
Groetjes, Marcel en Sabrina
en natuurlijk van onze twee meiden!
Bonny Lejeune schreef op 5 november 2014 om 09:55
Geweldige service! Rachel is bij ons thuis geweest toen ons meisje 3 weken oud was. Wat een gemak, dat je kindje niet mee hoeft te nemen, maar gewoon thuis lekker kunt laten slapen, terwijl jij allerlei draagzakken/doeken kunt uitproberen!! Mijn man en ik zijn erg blij met onze Manduca. Heerlijk om onze dochter zo dichtbij ons te dragen.
Ingrid schreef op 12 september 2014 om 12:34
Rachel bedankt voor je advies. We hebben een paar maanden geleden de Manduca gekocht en we gebruiken deze elke dag. We vinden het heerlijk om ons mannetje te kunnen dragen en hij geniet er ook volop van; het is zo lekker knus!
Groetjes,
Ingrid
Jessica Lathouwers schreef op 27 juni 2014 om 18:52
Ik wilde gaan dragen, maar hoe? Dat knopen leek me zo ingewikkeld, die draagzakken zo lomp en ik las ook van alles over ergonomisch ja/nee. Mijn pilateslerares gaf de tip om een draagconsult als kraamcadeau te vragen. Een enorm goede tip! En bij Rachel was ik aan het juiste adres. Zelfs degene die de cadeaubon heeft geregeld was al enthousiast over Rachel 🙂
Het consult zelf was gemoedelijk en terwijl ik onze zoon van 3 weken zat te voeden, legde Rachel uit wat de mogelijkheden waren en liet ze wat dingen zien. Uiteindelijk gegaan voor een Storchenwiege draagzak, en nog steeds (zoon is nu bijna 6 maanden) hartstikke tevreden. Wellicht binnenkort een keertje terug voor een opfrisser in dragen op de rug?
Catharina Thio schreef op 27 juni 2014 om 07:51
Als jij een doek of drager zoekt, wees dan gerust en kies De hechte band. Ze staat altijd voor je klaar, ook na maanden en een e-mailtje sturen werkt ook perfect.Wij hebben onze Manduca en Storchenwiege geweven doek in oktober 2013 gekocht bij De hechte band! We hebben haar ontmoet bij het borstvoedingscafe in Eindhoven en ondanks dat het erg druk was werd de tijd voor ons genomen en kregen wij hele fijne uitleggen. De keus was dan ook snel gemaakt om de twee dragers/doeken aan te schaffen en we hebben het voor een lange tijd gebruikt. Ik kreeg meteen het draagvirus. In de tussentijd die 2 dragers/doeken verkocht omdat de kleine te groot werd maar nu een ringsling, en een meitai, en wil opnieuw een ssc drager aanschaffen voor grotere kindjes!! Heel erg bedankt voor de fijne uitleg. Mochten er weer centjes komen dan wil ik een girasol doek aanschaffen!! Heerlijk rugdragen. Veel liefs Cate
Hanneke Oosterbaan schreef op 7 juni 2014 om 10:28
Het dragen met de sling was een regelrecht succes! Onze dochter vindt het heerlijk in de sling, ze zit op ooghoogte en kan goed rondkijken en alles bijhouden. Op reis wilden we graag een snelle en handige manier van dragen. We konden meteen terecht bij Rachel voor een consult. We kwamen uit bij de ringsling. Op reis was het ook heel handig, een buggy hadden we echt niet nodig!
Anneke Naaijkens-Doek schreef op 5 juni 2014 om 12:01
Ik kan iedereen aanraden om een workshop of een consult bij Rachel te volgen, het kan zoveel meer rust en vertrouwen geven als ze met je meekijkt. Voor de geboorte van Fien wist ik al dat ik haar graag wilde gaan dragen, dus heb ik een aantal weken voor ik uitgerekend was de basisworkshop bij Rachel gevolgd. Toen Fien enkele weken later geboren werd, ging ik toch wat twijfelen over het gebruik van de doek. Ik vond het toch moeilijker om haar goed in de doek te krijgen dan ik van tevoren had bedacht. Omdat ik mijn doek geleend had en toch iets aan wilde schaffen ben ik toen eens verder gaan kijken en vroeg ik me af of een draagzak niet beter bij me paste. Ik kon van vriendinnen een bondolino en een ergo lenen. Ik was inmiddels wel een beetje onzeker geworden over het dragen, omdat het me in het begin niet goed lukte en zag er een beetje tegenop om Fien in de draagzak te doen. Toen ik Rachel mailde heeft ze snel en heel goed met me meegedacht. Ik ben ook nog een keertje langs geweest voor een consult. Fien had niet haar topmoment, toch lukte het Rachel door haar rust en duidelijkheid om me weer vertrouwen in het dragen te geven. Sindsdien gaat het dragen veel beter en vind ik het vooral erg handig als we met ons zoontje Jur ergens naartoe gaan, zodat ik wat flexibeler ben dan met de kinderwagen. Ik vind zowel de bondolino als de ergo fijn om aan te trekken, alleen Fien kreeg het in de baby-inzet van de ergo erg warm, dus die gaan we pas weer gebruiken als ze wat groter is. Gelukkig zijn we zo'n bofkonten dat we de bondolino tot die tijd mogen gebruiken. Ik kan iedereen aanraden om een workshop of een consult bij Rachel te volgen, het kan zoveel meer rust en vertrouwen geven als ze met je meekijkt. Ik vind het zelf ook een aanrader om wat verschillende doeken en zakken uit te proberen. Mij heeft dat geholpen om tot een keuze te komen, die echt bij mij past.

Dank je wel Rachel. Ik verheug me al op de workshop rugdragen.

Groetjes
Anneke
Marina schreef op 13 april 2014 om 09:58
Rachel heeft ons super goed geholpen. Ze kon heel snel bij ons langskomen en nam echt de tijd voor ons ook naderhand via telefoon en skype. Ik heb de ring sling aangeschaft maar achteraf gezien is deze toch niet goed voor ons en nu hoeven we alleen maar de huur te betalen en kan de ring sling gewoon terug. Hoe Fijn is dat. En ze denkt ook heel goed met je mee.
Ik had op youtube al verschillende filmpjes gezien bekeken en vele pogingen gedaan maar zonder het consult van rachel was het me niet gelukt om de tricot slen echt goed te knopen.
Dank je wel Rachel!
Liefs Marina
Marjolein schreef op 26 februari 2014 om 13:27
Dragen is fantastisch, je moet alleen wel weten hoe! Daar kwam ik achter tijdens een consult van Rachel toen mijn dochtertje drie weken oud was; ik had in mijn zwangerschap een geweven doek gekocht en die al een paar keer gebruikt maar bleef het gevoel houden dat ze er niet stevig genoeg in zat. Met een paar makkelijk te onthouden tips van Rachel kon ik mijn dochtertje veel steviger en beter in de doek knopen; het voelde meteen een stuk beter!

Inmiddels is DL 5 maanden en we zijn nog lang niet uitgedragen (ze heeft totnutoe maar een keer of drie in de kinderwagenbak gelegen bij het naar buiten gaan en dat voelde heel vreemd, het is heerlijk om haar dichtbij mijn hart te dragen); binnenkort ga ik weer bij Rachel langs om te leren op de rug te knopen 🙂
Nathalie van den Bogaard schreef op 24 februari 2014 om 15:03
Ik kon heel snel bij Rachel terecht. Ik had haar op zaterdag gemaild en op maandag had ik al een draagconsult! Ik was op zoek naar een manier om mijn dochtertje van 2 weken rustig te krijgen en minder te laten spugen èn een manier om ook mijn handen vrij te hebben om wat met mijn zoontje van bijna 2,5 te kunnen doen.
Rachel nam uitgebreid de tijd om alles te laten zien, voor te doen en te helpen met oefenen. Eerst met de pop, daarna met mijn dochtertje. Na een paar keer aan en uit ging het al best goed. Meteen een mooie doek uitgezocht en thuis nog eens flink geoefend. Ik weet zeker dat mijn dochter en ik er heel veel plezier aan gaan beleven!
Rachel, bedankt voor je tijd en uitleg, ik heb het als zeer prettig ervaren!
Floortje schreef op 23 oktober 2013 om 13:03
Afgelopen zaterdag heeft Rachel bij mij thuis de workshop 'dragen voor je plezier' gegeven. Ik had wat vriendinnen en collega's uitgenodigd. Het was erg gezellig en leerzaam. Iedereen was enthousiast! Wij hebben nu zelf een didymos draagdoek. Het is nog oefenen met de knopen, maar zowel mijn zoontje van 8 maanden als mijn dochtertje van 3 jaar zitten er graag in!
Evelien schreef op 6 oktober 2013 om 16:41
Rachel wist duidelijk antwoord te geven op mijn vragen, ik ben goed geholpen! Een paar weken terug heb ik een rugdraagconsult gevolgd bij Rachel. Thuis kwam ik er niet uit, vandaar dat ik een consult wilde. Tijdens dit consult heb ik eerst kunnen oefenen met een pop en daarna met mijn zoon van 10 maanden. Alle stappen werden goed doorgenomen totdat ik er vertrouwd mee was. Er was ruimte om alle stappen op te schrijven, zodat ik hier thuis naar kon kijken als reminder.
Thuis knopen gaat nu perfect, in het openbaar moet ik nog wat meer oefenen.

Gr Evelien
Cate schreef op 3 oktober 2013 om 09:39
Wij hebben op woensdag 2 oktober een manduca en een geweven doek gekocht bij het borstvoedingscafe, de hechteband was daar aanwezig! nou we zijn vanaf het begin verliefd, onze dochter wilt nu lekker gedragen worden en zit heerlijk comfortabel. ikzelf draag mijn 2 jarige dochter met de manduca op mijn buik en op mn rug, het is nog wel even uitzoeken hoe ik haar op me rug krijg maar komt goed, en mij man draagt haar op zn rug met de gewevendoek! Zo makkelijk en zo lekker! Ze zat gisteren voor ruim een uur op me rug en vond het heerlijk, lachen enzovoorts. Eerst ging ze altijd wiebelen en duwen en huilen. Ik raad iedereen aan om een manduca te kopen als je bekken instabiliteit hebt, of last van je rug, je kan je kindje niet constant op 1 heup dragen. Dan is de manduca perfect. Gewicht wordt perfect verdeeld over je hele lichaam! Bedankt Hechte band voor het advies en meehelpen !!
Suzanne de Cock schreef op 23 augustus 2013 om 18:38
Van tevoren had ik me niet kunnen voorstellen hoe nuttig een consult zou kunnen zijn! Ik had zelf een draagdoek uitgezocht op internet, en men stuurde een duidelijke handleiding mee, maar toch voelde het niet goed aan, en vond ik de houding van mijn dochtertje niet goed eruit zien en voelen, en ook zij vond het dus geen succes.
Dus toen ik een artikel van Rachel kwam dat me erg aansprak een afspraak gemaakt.
Hele fijne uitleg gekregen, en wat genieten we nu van de resultaten! Dochterlief vindt het heerlijk en mama niet minder! ZOveel fijner dan de babybjorn! Verder ook een mei tai besteld voor de momenten waarop snel aan en uit doen gewenst is, kijk er naar uit!
Suzanne en Elena
Eva Buys schreef op 22 augustus 2013 om 19:50
Onlangs heb ik naar grote tevredenheid een draagconsult gevolgd bij Rachel. Ik droeg mijn 6 weken oude baby, Marijn, in een Manduca. Hij zat hier echter niet lekker in, terwijl ik zijn grote broer er wel altijd naar tevredenheid in heb gedragen. Op aanraden van een vriendin heb ik via internet een draagdoek aangeschaft. Met alleen de (toch uitgebreide) gebruiksaanwijzing kom je er niet is mijn ervaring. Omdat ik Marijn veel wil dragen, vind ik het belangrijk dat hij goed in de doek zit. Rachel kon mij helder uitleggen hoe de doek te gebruiken en wat de aandachtspunten zijn. Ook wist zij te verklaren waarom Marijn niet lekker zat in de Manduca. En niet onbelangrijk: De sfeer tijdens het consult was erg prettig; lekker rustig, ik voelde me meteen op m'n gemak. Ik kan iedere moeder aanraden haar baby te gaan dragen en raad ook zeker aan je goed te laten informeren middels een consult. Marijn en ik genieten inmiddels dagelijks van onze draagdoek!
Rebecca en Alain (en Ilya en Merlyn natuurlijk) schreef op 21 juni 2013 om 18:29
Ik (Rebecca) volgde een rugdragen-workshop bij Rachel en dit is, ondanks het erg warme weer, ontzettend goed bevallen. Nu ben ik een stuk zekerder van mezelf geworden om lekker met de ringsling, de mei tai en de geweven doek te dragen. Alleen nog flink oefenen met de ruck en de double hammock. Rachel legt alles grondig en duidelijk uit en je kan de eerste paar keren veilig op de pop oefenen (vooral met hem op de rug te krijgen). Mijn mannetje werkt lekker mee en begint spontaan te lachen als hij de doek ziet.

Ook mijn man is erg goed door Rachel geholpen in zijn zoektocht naar een ergonomische drager waar ook onze oudste zoon in kan worden gedragen. Hij is erg tevreden met de Manduca.

Een minpuntje: hadden we dit maar eerder gedaan 😀

‘Waardevol ondernemen’ voerde een onderzoek uit onder mijn klanten. Hier vind je ekele citaten:

Het cijfer dat de ouders me gaven in dit onderzoek:
Service: 9,1
Kwaliteit van producten: 9,1
Klantvriendelijkheid: 9,4
Bereikbaarheid: 8,5
Snelheid van leveren: 8,8

Goed, vriendelijk en deskundig advies.

Een workshop bij de verloskundige volgen vond ik heel laagdrempelig. Fijn, nuttig en leerzaam. Zelf oefenen was goed om me voor te bereiden op de 'real life' situatie.

Een ander zou ik graag de expert aanbevelen en niet zomaar iemand die de cursus heeft gevolgd. Ik ben bij een consulente dichter in de buurt geweest. Heb ik ook wel wat aan gehad, maar als ik het vergelijk met wat ik toen aan kennis van jou heb opgedaan en je hulp bij het goed doen van de draagdoek. Ik realiseer me nu dat jij (volgens mij) gewoon heel goed bent in je vak.

Leuke vrouw, fijn persoon, 'mensenmens', warm. Naast draagdoekconsulent ook oog voor het ouderschap. Juist zo iemand wil je spreken als je je kwetsbaar voelt en onzeker in die periode van het prille moederschap.

Voorkomt dat je een miskoop doet; dit is maatwerk.

Rachel neemt de tijd voor je en dat geeft veel rust.

Op je gemak uitproberen zonder aankoopverplichting.

Integer en zeer deskundig professional. Gedreven en met veel ervaring en vakkennis. Kijkt met je mee.

Je kind dragen is zo fijn, maar soms duurt het even voor je weet hoe het moet en dan is het fijn als Rachel kan helpen.

"Webshop met snelle levering, goede producten, fantastische service. Snel reactie op mijn vragen.

Warm welkom bij draagconsult in regio Den Bosch. Huiselijk.